Spørgsmål:
Gammelt korn og humle opbevaret i køleskab i 1 år - ok at bruge?
JMerritt
2010-01-03 20:34:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har en lille mængde humle (1 oz) i en lynlåspose i køleskabet, den har været der omkring et år. Jeg har også ca. 1/2 lb umalet korn i køleskabet i en lynlås.

Vil disse ingredienser være ok at bruge i et fremtidigt parti øl? Hvor gammel er "for gammel?" Skal jeg gemme dem anderledes?

Fem svar:
Dean Brundage
2010-01-03 23:37:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Smag kornet til kontrol. Hvis den ikke er muggen, muggen eller forældet, skal du gå efter den. At lade det være umalet er en stor fordel.

Lugt humlen. Efterhånden som humlen bliver ældre, mister de deres bitterkraft og kan få en osteagtig smag. Et år er sandsynligvis okay, men du får ikke det samme niveau af bitterhed eller smag ud af dem i forhold til frisk humle.

Fortsæt med at opbevare dine ingredienser i fryseren. Prøv at få så meget af luften ud, som du kan.

WhatsBillDoing
2010-01-03 21:41:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ingen idé om kornet, men min forståelse er, at hvis du presser luften ud af Ziplock og opbevarer humlen i fryseren, kan de opbevares næsten på ubestemt tid.

Humlen, hvis den opbevares korrekt, kan stadig bruges, men den vil ikke være så god som nyere humle, da de nedbrydes over tid og mister alle de gode ting. Bare vær opmærksom på, at uanset hvilke AA% de oprindeligt var, er de sandsynligvis lidt lavere nu. (At min forståelse alligevel)
brewchez
2010-01-06 19:33:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg opbevarer alle mine specialkorn i plastkrukker, og det ser ud til at fungere godt. Ristede malt og karamelliserede malt varer længere end ting som karapiller, München, Wien osv. ect. Jeg har haft en mængde ristet malt hængende tæt på 2 år, og de klarer sig godt.

UntamedBeer
2010-01-20 06:52:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har for nylig brygget en rugbrun med 3-årig korn, som jeg fik. Jeg ville bare eksperimentere og se, hvad der ville ske.

Ølen kom ganske godt ud. Jeg fik god dæmpning, og det smagte og lugtede fint. Den underlige del var, at det var ekstremt overskyet. Det lignede en milkshake. Jeg har aldrig haft en øl, der blev så overskyet. Det kan have at gøre med proteinerne eller noget, men jeg er ikke så avanceret i kemi for at vide det med sikkerhed.

Uanset hvad var slutresultatet ok.

Mike G
2015-04-14 06:02:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Så jeg købte en lb Citra humle (14,4% AA) og brugte flere ounce. Opbevarede derefter resten i fryseren i en lynlåspose (men den originale pose blev åbnet). Jeg besluttede at gå i skole for at få en Masters, hvilket resulterede i, at jeg ikke brygede i cirka 1,5 år. Jeg har for nylig brygget en sort IPA med den hensigt at bruge humlen. Jeg endte med kun at bruge 7 ud af 10 oz. til en 5 gal. batch (1,75 oz. bitterende @ 70 minutter, 3 oz. aroma @ 5 min. at gå og 2,25 oz. aroma @ flamme ud). Som altid smagte jeg prøven, som jeg brugte til at kontrollere OG. HELLIG SKIT! Det brændte som tabasco eller sort peber ... meget krydret. Stor aroma, men krydderiet var NØDDER. Jeg ringede til den lokale bryggeributik, og de bad mig lave en te af nogle af de resterende humle. Sikker nok ved kun at bruge ca. 5 små pellets i en kop vand opvarmet til meget varm, og det var virkelig krydret. Så det var bestemt fra humlen. Ikke sikker på, hvilken slags kemisk forandringshumle der går igennem over tid, men for hvad det er værd, var det min oplevelse.Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 2.0-licens, den distribueres under.
Loading...