Spørgsmål:
Hvordan laver jeg alkoholisk rodøl?
aslum
2010-11-16 08:28:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg hentede noget rodølekstrakt på min lokale bryggeri, og jeg har lavet et par partier i gamle sodavandflasker ... men er det muligt at brygge det med et alkoholindhold svarende til øl?

Trin et - bryg fantastisk rodøl. Trin to - tilføj vodka eller anden destilleret ånd efter smag eller tankegang.
Ti svar:
RyanTheDev
2010-11-16 09:52:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

At lave en (god) hård rodøl lyder vanskeligt. I det mindste ser den traditionelle metode til brygning af rodøl ikke ud til, at den kunne skaleres godt til ølbryggerimodellen med uger med gæring. Jeg forestiller mig i sidste ende, mens du ville have et højere alkoholindhold, vil for meget af sukkeret være gæret, så du ville ende med et par liter ikke særlig sød væske (f.eks. Ikke rodøl).

En tilgang kan være at starte med en base gærbar (måske en slags hvede / bleg tør maltekstrakt kombineret med honning), der havde en lys profil sammen med traditionel rodølekstrakt, erstatte / forbedre traditionelle humletilskud med urter specifikke for ølbrygning, nå dit mål tyngdekraft, og tilføj dynger sukker inden aftapning for ønsket sødme. Herfra kan du flaske og pasteurisere for at stoppe gæren fra at spise alt tilsat sukker.

Med alt dette sagt er den nemme løsning (som kan give mere velsmagende resultater) at starte med din yndlings hjemmelavede rodøl. opskrift og hæld rigelige mængder af din yndlingsdestillerede drik!

Hvis du går på eksperimentvejen, skal du sørge for at dele eventuelle vellykkede opskrifter!

N8s
2010-11-17 01:21:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg gennemgik det nøjagtigt for ca. 9 måneder siden. Jeg kunne ikke finde noget online om det, så jeg brugte en grundlæggende cider som inspiration. Her er de nøjagtige noter, jeg tog, mens jeg brygede den. Nogle sektioner var direkte kopier fra cideropskriften, jeg tilføjede resten.

1 lb Muntons tørre malt

2Fl Oz rodølskoncentrat

¾ kop grundsukker

5 kg granuleret sukker

Hefeweisen Ale Gær WLP300

 1. Hæld 1 liter vand i gryden og kog. Tilsæt tør malt og omrør.
 2. Opløs sukkeret i den opvarmede juice. Rør ofte, indtil sukkeret er helt opløst. Brug en træ- eller plastske.
 3. Bland væsken med det opløste sukker i spanden med resten af ​​vandet under omrøring. Temp var på 79 grader.
 4. Tilsæt gær til væsken i spanden. Bland godt.
 5. Sæt låget tæt på. Installer luftlåsen, og placer skovlen et eller andet sted ude af vejen, men med en jævn temperatur, normalt omkring 70 grader.

*** Efter 1 dag stoppede boblen. Jeg forlod det i endnu en uge uden ændring. Beer Nut rep foreslog at tilføje mere gær. WLP001 California Ale blev tilføjet 23/23/10. Jeg hentede også et hydrometer. Aflæsning som følger: 5,5%, 11, 1,045 @ ~ 65 grader. Root Beer var bitter smagende og sluttede med 0,5 grav efter tilsætning af sukker på flasken. Jeg aftappede halvdelen med kun det sukker, kogte derefter 1/3 kop sukker og smed det ind med den anden halvdel. Blandingen var meget overskyet (lignede mudder).

Desværre brækkede mit hydrometer, før jeg kunne læse første gang, men jeg vil fortælle dig, at det var et meget højt alkoholindhold. Den resulterende drik var lidt som en sarsaparilla uden en hel masse sukker. Imidlertid drak min kæreste og jeg det som en skør. Det var underligt, men godt.

Ændringer, jeg vil foretage: 1) Opløs kun ca. halvdelen af ​​det originale sukker i starten; tilføj resten ved aftapning (skal bare sørge for, at du lader CO2 arbejde O2 ud af flaskerne, før du dækker, så du ikke får små ølbomber). 2) Vent med at tilføje smag indtil aftapning. 3) Start med California gær

Hefe gær! Det lyder forfærdeligt.
PMV
2010-11-16 23:21:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg havde engang en lækker "amerikansk Cervesa", der blev fyldt i en urenset rodølskag. Det var virkelig freaking lækkert. Absolut haft en mærkbar rodølssmag.

Jeg har haft øl med en 'rodøl' essens i en renset og desinficeret keg, der tidligere blev brugt til rodøl - endda bare en rengjort og desinficeret picnichane og slange - rodøl er meget stærk og vedholdende!
Morgan
2010-11-17 00:40:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du har problemer med, at sukkeret fermenterer.

En mulighed, som måske eller måske ikke fungerer, er at gøre 'øl' til din målalkoholprocent og derefter filtrere det rigtig godt at trække ud så meget gær som muligt, og tilføj derefter måske en potasiummetabisulfit-tablet eller to for at forsinke enhver resterende gær. Du kan derefter tilføje dine sukkersødestoffer uden at de gærer, forhåbentlig.

En anden mulighed ville være at blive skør med noget ikke-fermenterbart lactosesukker (hvad der bruges til at sødme mælkestouts).

Hvorfor ville der være problemer med at fermentere sukkeret?
Mick T.
2013-09-06 20:35:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

18 # gw base malt, 2 # choc., 4 oz sort eller stegt byg, 1 # havre eller flaget byg. Brugt 2. runde til rodølstout. at koge tilsæt 1 pt. melasse + 1 c. bleg tørt ekstrakt + 2 oz rod øl ekstrakt. hop let med 2 oz kaskade. gær som normalt. og 1.065 fg 1.013. kegged & kraft kulsyreholdig. sødere end typ. øl, tørretumbler end sodavand. mange komplimenter, 34 år gammel sagde neice bedste øl nogensinde.

Punkmanadz
2013-12-20 05:45:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg er lige færdig med at fremstille et 5gal parti naturlig rodøl med danelionrod, burrød og sassafras sammen med en lille mængde hvedegræs og roesaft (til farve).

Jeg brugte en kombination af hvid sukker, honning og mollasse til gæring og en kombination af laktose og stevia til sødning. Jeg genbrugte en engelsk ale-gær fra en IPA, jeg lavede for et stykke tid siden, og flaskekonditionerede

Jeg overførte til sekundær og smagte og var god, men lidt kedelig. Jeg grundede med majssukker og flasker 2 liter for at se, hvordan det smager kulsyreholdigt. Til de resterende 3gal tilsatte jeg 1 ounce humlehumle kogt i 30 m. Det har nu mere humlebitterhed og smag, men tror, ​​at det stadig kan bruge lidt mere humlesmag, så planlæg at koge 1 oz kaskade i 15 minutter for at få lidt mere smag / aroma. Præparerer derefter og flasker resten ud.

brewchez
2012-06-23 18:13:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tilsæt sukker og gær det til færdiggørelse. Udført.

big mike
2016-04-21 00:52:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ingredienser>

 • 6 kg mørk lme
 • 1 lb lactose
 • 1 lb orange dme
 • 4 oz rodølekstrakt
 • 1 oz haulertau humle
 • 5 gallon vand
 • 6 gram splenda
 • 1 pakke sikker ale us05
 • 3/4 kop majssukker

Trin

 1. Kog op 2,5 gallon vand
 2. Rør flydende malt ind
 3. Kog tilbage
 4. I varm pause tilsættes humle og rav dme
 5. Kog i 60 minutter
 6. 15 før flammen ud tilsættes laktosen (Rør konstant)
 7. Efter 60 minutter afkøles urt til 100 grader F så hurtigt som muligt
 8. Tilsæt urt til fermentoren
 9. Fyld op med vand til 5 gallon
 10. Hæv gæren ved 78 grader F
 11. Lad være i 2 uger i primær
 12. Rack til ren carboy
 13. Tilsæt rodølsekstrakt og splenda
 14. Fyld op til 5 gallon igen
 15. Lad være i yderligere 2 uger
 16. Prim batch med 3/4 kop majssukker
 17. Flaske eller keg
 18. Lad fo r yderligere 2 uger
 19. Afkøles i køleskabet i mindst 3 dage
John
2018-08-22 20:11:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nogle gør det så svært ... Det er rodøl.

 • 3 Tbls Zanterains Root Beer extract
 • 1 Tbls Vanilla Extract (Real)
 • 1 Tps Vintergrøn ekstrakt
 • 1/2 Tps Fedt
 • 5 liter 110 graders vand (spar 16 oz til aktivering af gær)
 • 2 kopper sukker

Bland disse sammen, lad dem sidde i 10 minutter, visp hurtigt, indtil sukker er opløst.

Nu gæren

 • 1,25 gram rød Star Champagne-gær
 • 16 oz vand spart ud (110 grader)
 • 1 dyngende Tbls sukker

Bland vand og sukker i krukke og ryst ryste, ryste. Tilsæt gær, men rør ikke. Når du ser bobler (aktiveret) ryste. Føj til rodøl.

Hæld i Grolsch-flasker og forsegl, bøv hver dag i 7 dage) Opbevares i køleskab og drikkes. Burp flasker hver dag indtil de drak.

Der er masser af sødme tilbage, 3-4% alkohol. Dejligt lille sus med din sodavand. Hvis du vil have mere eller bare bliver hamret ... tilføj neutral spiritus. Jeg kan godt lide min lille brummer om eftermiddagen.

Greg
2012-06-22 23:51:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ja, du kan få rodøl til at have en alkoholprocent tæt på øl. Du følger instruktionerne på et rodølssæt bortset fra at tilføje mere sukker. Derefter lader du rodølen sidde i flaskerne med hætten åben, dette er for at fermentere dem. Tilføjelse af ekstra sukker giver gæren mere at "spise" for at fermentere mere og stadig gøre den sød efter omkring 1-2 ugers gæring. Sæt hætten på efter 1-2 uger i 1-2 dage, eller indtil flasken bliver under tryk. læg flaskerne i dit køleskab, og jo længere de bliver i, jo bedre vil de smage!Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 2.0-licens, den distribueres under.
Loading...