Spørgsmål:
Kan jeg lade mit hydrometer være i carboy for at fortælle, hvornår gæringen er afsluttet?
Brian Kalski
2015-04-06 06:52:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg spekulerede på, om nogen efterlader et glashydrometer i deres dreng under primær gæring, så du ikke behøver at tage prøver. Jeg regnede med, at det ville være en nem måde at fortælle, at SG er udjævnet.

Opdatering: Jeg forsøgte at tilføje hydrometer til carboy, og det fungerede godt. Jeg brugte min telefon til at zoome ind på læsningen. Jeg brugte en slange med en rustfri stålstang indeni for at få hydrometeret ind uden at tabe det. Det var let at komme ud. Jeg lod den stå, mens jeg overførte ølen til en sekundær fermentor. Da jeg gik for at rense det, fyldte jeg karboy med vand, og det flød op, hvor jeg kunne få fat i det.

Jeg tænkte faktisk på dette i går aftes. Jeg spekulerer på, om du med rimelighed kunne se igennem carboy og få en anstændig læsning. Også, hvis du slipper et hydrometer ind gennem halsen på en carboy, ville det potentielt ramme bunden af ​​carboy og splintre? Ville en anden end mig have noget imod at give det et skud :)?
i teorien kunne du det, men jeg tror, ​​at forsøge at gennemskue krausen, der sidder fast ved siden af ​​carboy, ville gøre det svært at læse.
Dette er interessant. Jeg kan prøve det snart. Jeg antager, at det virkelig afhænger af stilen, og hvor meget krausen det skaber - jeg har en i en dreng lige nu, hvor primær gæring lige slog sig ned. Der var ikke meget krausen på denne, og jeg ville meget let kunne se det, tror jeg .. Jeg vil fortælle dig, hvis jeg ender med at smide det derinde
Jeg er nødt til at tage nogle aflæsninger i morgen, så jeg tror, ​​jeg vil prøve det. Jeg har et værktøj med tre stifter på, der gør det muligt at placere hydrometeret uden at lade det falde. En desinficeret børste giver dig måske mulighed for at børste nok af for at få et godt udsyn.
Mens du muligvis kan fortælle, at gæringen stort set er afsluttet, forventer jeg, at SG-aflæsningen er langt væk. Hydrometeret vil have masser af gær osv., Der sidder fast i det, hvilket vil påvirke dets opdrift.
Fem svar:
fitzy101
2015-04-09 03:26:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

For den fordel, du får ved at lade din hydro derinde (måske spare noget volumen, da du ikke tager prøver), tror jeg, det ville ikke rigtig være din tid værd, da jeg forestiller mig, at det ville være ret svært at læse uden at skulle rense det. At skulle åbne din fermentor hver gang for at tage en læsning udsætter urt for mulig infektion.

Jeg tager normalt kun 3-4 prøver maksimalt, så volumintabet er ret ubetydeligt.

Dette er det bedste svar, hvis du er bekymret for volumetab, så er et hydrometer det bedste valg (du har brug for et par dråber øl / urt for at teste Brix, læs ikke tyngdekraften). Så kan du kombiner også dette med en vintyv for yderligere at reducere / forenkle det beløb, du trækker.
Cleber Goncalves
2015-04-10 00:15:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det største problem ved at gøre det er, at krausen sidder fast i både dit hydrometer og din carboy vægge.

Selvom du venter på, at krausen dør, inden du kaster dit hydrometer ind, vil du stadig have lidt svært ved at læse det gennem de krausede vægge til karrusel ...

Men hej, gå videre og prøv! Det er essensen af ​​hjemmebrygging.

gstar
2015-04-10 03:42:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg faldt min ned i glasdriveren og lod den være (var ikke en nem måde at få den ud). Det var lidt svært at læse, men det lykkedes mig. Fjernede det forsigtigt efter aftapning. Ingen katastrofer.

basswulf
2015-04-10 02:12:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har prøvet flere variationer, herunder at sætte hydrometeret i fermenteringsbeholderen og også en mini-fermentering i et prøverør, der holdes ved siden af ​​fermenteringsbeholderen. Førstnævnte er svær at læse; sidstnævnte fermenterer muligvis ikke i samme hastighed som hovedbryggen. I begge tilfælde får du sediment, der sætter sig på hydrometeret, der potentielt vejer det og giver en falsk læsning.

Min bedste løsning hidtil er at vente, indtil krausen begynder at bryde op og tegne en prøve. Det går ind i et desinficeret prøverør med hydrometeret og giver mig en førstebehandling. Jeg dækker derefter røret og kontrollerer den næste dag. I betragtning af mine gæringsbetingelser ser det ud til at give en nøjagtig læsning (test af hovedurten igen, når jeg er klar til at forpligte mig til at aftappe, hvis jeg vil dobbelttjekke).

YMMV - for at være ærlig, mine observationer i løbet af de fire eller deromkring år, jeg har eksperimenteret med hjemmebrygning, antydes det, at gæringen næsten altid er stoppet ved dette punkt, så aflæsningen er mere at sætte et tal på, hvor tyngdekraften er faldet til end at kontrollere, at det er sikkert at flaske. Det er dog baseret på gær, temperaturkontrol og andre faktorer, jeg bruger.

Wulf

andrhamm
2015-04-17 01:16:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg ser hele tiden historier om brudte hydrometre. De er ret skrøbelige enheder. Hvorfor risikere at forurene et parti øl, som du arbejdede så hårdt på (og er mere værd end hydrometeret selv) med tynde skår af knust glas, der ville være resultatet af at bryde hydrometeret inde i din karboy? Især i en smalhalset glasdreng kunne jeg se, at dette var en katastrofe. Selv på en "spand" -fermentor i rustfrit stål kunne jeg se den bryde på usynlige termolåger eller opsamlingsrør.Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...