Spørgsmål:
Hvad er det rette tidspunkt at tilføje frugtsmag til en hvedeøl?
Stefan Moser
2011-05-25 01:49:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg startede et parti American Wheat Ale i går og planlægger at tilføje en til at blive bestemt frugtsmag til den. Jeg diskuterer mellem at tilføje det, når jeg rager øl eller lige før aftapning. Hvad ville være fordele og ulemper ved at tilføje det på hvert af disse trin?

En svar:
nuttzman
2011-05-25 01:57:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Når du siger frugtsmag, taler du om ekstrakt? Hvis du er, vil jeg først bruge frisk frugt eller en puré (Oregon-mærke). Ekstrakten kan smage som hostemedicin.

Ved hjælp af frisk eller puré kan du tilføje direkte til den primære gæringsbeholder, eller hvis du reoler til en sekundær, kan du tilføje den og derefter riste ovenpå den. Jeg har haft succes begge veje.

Afhængigt af den frugt, du vælger, kan du også tilføje noget skind med et par minutter tilbage på kogen eller en knockout.

Eksperimenter og have det sjovt med det.

Jeg vil prøve frisk frugt. Så i betragtning af at jeg allerede har brygget i det primære, antager jeg, at dit forslag er at tilføje frugten, når jeg rager den til den sekundære? Tror du at tilføje det før aftapning er for sent?
Sæt frugten i den sekundære og rist ølen lige oven på den. Gør vidundere. Jeg har lige brygget en jordbærhvede, der viste sig godt. Racket det på frosne hele bær (5 pund). Jordbær er lidt mere subtil smag end de fleste bær, så du vil måske ikke tilføje så meget, hvis du bruger en anden frugt.
En anden hurtig tanke. Nej, du vil IKKE tilføje på aftapningstidspunktet. Det bliver nødt til at sidde i en uge, før det virkelig giver enhver smag. Derudover vil du fryse, hvad du bruger - nedbryder noget, så smagene kommer ud. En person, der er videnskabelig, kan forklare det bedre, men det er kernen.
Frysning forårsager cellemembranbrud, der resulterer i cellevægskollaps og vævsbrud. Dette giver mulighed for bedre smagsekstraktion.


Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...