Spørgsmål:
Hvordan forhindrer man kogning?
Rich Armstrong
2010-03-24 22:39:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dette er et shill-spørgsmål til Mark Taylor. Jeg snublede over hans gode tip om at holde en sprayflaske ved hånden for at forhindre kogning, mens jeg ledte efter råd om genbrug af gær. Sprayflasken fungerede utroligt godt. Rigeligt med plads i kogepotten er ret indlysende. Hvilke andre strategier er der?

Tretten svar:
Jimmy
2010-03-25 08:24:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har brugt FermCap i de sidste par batches. Ser ud til at fungere godt for at forhindre den indledende boilover. Det bliver stadig skummende, men skummet forsvinder meget hurtigere. Fremragende i startere også på komfuret. Ingen mærkbar effekt i den færdige øl. Ingen problemer med hovedretention osv.

UntamedBeer
2010-03-29 06:31:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvis du ikke har en sprøjteflaske eller slange i nærheden, kan du røre urten med en stor ske eller padle, og det vil bryde skummet op. Bare pas på ikke at brænde dig selv!

Dean Brundage
2010-04-02 20:09:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kæmpe krukke

Jeg bruger en 20 gallon krukke til en typisk urtkog på 12,5 gallon.

Nogle gange har jeg en sprayflaske

JackSmith
2010-03-24 23:39:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg holder meget øje med skumniveauet i de første 10 minutter af kogningen og er meget klar til at dræbe varmen, hvis det er nødvendigt. For nylig har jeg kogt med min gryde ca. 2 "fra kanten ved kogens start og ikke har kogt over ... endnu. Brygning på et gasområde (i modsætning til elektrisk) giver virkelig en masse kontrol over varmetilførslen. Med gas, når du dræber varmen, dræbes den, i modsætning til en elektrisk komfur, hvor du dræber varmen, og den begynder at køle af.

Når jeg tilføjer humle, falder jeg en eller to for at teste vandet - er, urt - inden de går all-in. Humle giver mange kimdannelsessteder, så tilføjelse af dem hurtigt kan medføre, at der er et ton skum, når der ikke var skum sekunder tidligere.

Aaron
2010-03-25 00:48:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Svarende til sprøjteflasken ... Jeg holder et glas køligt vand i nærheden. Hvis skummet begynder at stige, smider jeg lidt ind. Sætter tingene pænt ned.

David PGB
2012-12-12 19:45:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tilføjelse af et par humle, før kogningen starter, styrer skummet. Jeg tilføjer 3-6 pellets fra min første bitterende tilsætning. Jeg kan ikke huske videnskaben bag det (forklaret på Basic Brewing Radio), men noget med humleolierne hjælper med at reducere skummet. Blæser også på det ......

+1 for at blæse på det. Jeg gjorde dette i panik en gang og var forbløffet over, at det fungerede. Ved ikke, om det er en funktion af min krukkeform (den er bredere end den er høj), men alt hvad der kræves, er at blæse på den i 2-3 sekunder, og den er under kontrol. Da jeg havde en mindre gryde, kunne jeg snappe den af ​​varmen ret let, men nu laver jeg kog i fuld volumen i en 10G-gryde, så det ville være lidt mere udfordrende.
Jeg har også haft held med at blæse. Min gryde er højere end bred. Jeg tænker på at forsøge at automatisere kogningen med et akustisk afstandsmål, der vil udløse en hårtørrer (i kold indstilling), alt sammen drevet af en RPi
Prefect Six
2012-12-18 08:58:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Fermcap S er langtfra den bedste løsning. Brug som anvist under kogningen. Du kan også bruge den i fermentoren for at forhindre, at en stor krausen overvælder din luftsluse, men du bliver nødt til at justere dine IBU'er, da det vil reducere humleudnyttelsen under gæring.

Du kan også tilføje en dråbe eller to til dine startere for at forhindre overkog, når du forbereder dem.

yodalego
2010-03-29 06:06:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg bruger nu fermcap, men jeg fandt en lille 5 tommer blæser rettet direkte mod overfladen fungerer godt.

Pulsehead
2010-04-02 18:04:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg brygger på min komfur, der ligger lige ved siden af ​​et vindue. Jeg åbner vinduet, tænder udluftningsventilatoren, og når kogning er nært forestående, blæser jeg på skummet, og det reducerer skummet ganske hurtigt. Indrømmet, at jeg kun har gjort dette med ekstrakt og specialkorn, så det fungerer muligvis ikke i fuldkorn, men jeg vil anbefale det til et forsøg.

mark taylor
2012-05-03 02:06:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det første forsvar for mig er sprayflasken, men ærligt talt er de eneste gange, jeg har haft kogning, når jeg ikke er opmærksom. Så først på min liste over kog over midler er opmærksom, når kogen nærmer sig 212f.

markBeer Diary ...

alex.jordan
2012-05-07 04:40:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg plukker bare gryden op fra ovnen, hvis en kogning virker forestående. Gas eller elektrisk, der straks standser kogning. Hvis du ikke er i nærheden af ​​at bemærke en ventende kogning, ved jeg ikke, hvad du kan gøre ud over at købe en større gryde eller bruge FermCap.

Dette kan være usædvanligt farligt for alle, der gør noget mere end en 2-3 gallon kog, og ikke tilrådeligt for selv dem.
Virkelig? Jeg gør det regelmæssigt i 3-4 gallon koger i en potte på 5,5 gallon. Enhver stigende skum * straks * forsvinder, når der ikke påføres varme, så det kommer ikke på mine hænder. Hvis det virker for tungt, kan man sætte det ned på den tilstødende brænder.
Min bekymring med at løfte min 20 gallon potte, når den er fuld til 13 gallon, er integriteten af ​​håndtagene og deres fastgørelse til potten. Hvis man skulle gå i stykker, ville jeg have kogende væske overalt og sandsynligvis nogle alvorlige forbrændinger. Da gryderne bliver mindre, er dette mindre bekymrende.
jsmith
2012-12-12 19:16:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har en oscillerende ventilator, som jeg lægger på lavt, der blæser lige på min keggle. Holder skummet nede, men du ender med mere tab af volumen, så vær forberedt på det med noget destilleret vand, hvis du har brug for det.

wesanyer
2012-12-19 06:33:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg finder ud af, at en fan pegede på mit bryg hjælper med at forhindre kogning. Svarende til de herrer, der blæser på hans bryg, men på denne måde behøver du ikke bekymre dig om lungekapacitet. En advarsel: Jeg er temmelig sikker på, at dette vil øge din afkogningshastighed, så du vil kompensere i overensstemmelse hermed.Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 2.0-licens, den distribueres under.
Loading...