Spørgsmål:
Ølberegnere og batch- / kogestørrelse med sene fermenterbare tilsætninger
Carson
2011-03-08 21:11:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det ser ud til, at den lommeregner, jeg har brugt til mine opskrifter ( Ølberegning) giver mig mulighed for at ændre min batchstørrelse, men ikke tillader mig at justere NÅR jeg tilføjer mine gæringsmidler, som for at give mulighed for højere humleudnyttelse ved en delvis kogning ved at tilføje en hel del DME og sukker ved 15/10-minuts mærket.

Har nogen noget input til, hvad jeg skal gøre med dette? Skal jeg bare beregne dette i hånden? Jeg formoder, at jeg kunne fortælle lommeregneren, at jeg koger fuldt ud, halvdelen af ​​vandet og fermenterbare stoffer, og bruger den samme mængde humle, da tyngdekraften skal være identisk, og derefter tilføje den anden halvdel af fermenterbare stoffer mod slutningen og slutter med præ- kogt vand i fermentoren for at opnå min batchstørrelse. Er dette en passende måde at gøre dette på?

Tak igen.

Tre svar:
jason.vanderhoof
2011-03-09 01:23:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det korte svar er, at forskellen i IBU-ekstraktion er for lille til at bekymre sig om i hjemmebrygging. Dette er formlen fra 'Designing Great Beers' af Ray Daniels:

Hopudnyttelse baseret på kogetid:

Hopudnyttelse baseret på kogetid:

  • Mindre end 10 minutter: 0,06
  • 10 til 19 minutter: 0,15
  • 20 til 29 minutter: 0,19
  • 30 til 44 minutter: 0,24
  • 45 til 59 minutter: 0,27
  • 60 til 74 minutter: 0,30
  • 75 minutter mere: 0,34

Formlen for beregning af IBU-bidraget: (humlebeløb * humleudnyttelse * (aau / 100) * 7489) / (kogemængde * korrektionsvægt)

I dette tilfælde er humlebeløbet i ounce og kogemængde i gallon. Hvis korrektionens tyngdekraft er større end 1,05, skal du bruge følgende: corrective_gravity = 1 + ((boil_gravity - 1.05) / 2) ellers, correction tyngdekraft = 1

Spiller med opskriftbyggeren på BrewersHub.com (http://brewershub.com/recipe_builders/new), (som bruger ovenstående formel), hvis du bare tilføjer tør maltekstrakt og kaskadehumle, kan du lege med kogekraften og se IBU-forandringen. For Cascade humle, kogt i 60 minutter, er der en ubetydelig ændring med 7 pund ekstrakt og en lille forandring (2 IBU'er), der koger 15 pund DME.

Hvis nogen anden har en bedre formel, jeg ville være virkelig interesseret i at vide det.

Jeg var under det indtryk, at de massive IBU-ændringer, der sker i lommeregneren, når jeg ændrer kogestørrelse, udelukkende skyldes den øgede tyngdekraft, og det er ret betydeligt. For eksempel, i min opskrift reduceres IBU fra 22,4 til 11,1 i at gå fra en kogning på 4,5 avg gallon til en kogning på 2,5 avg gallon. Det virker ikke ubetydeligt for mig, medmindre lommeregneren er forkert.
Beer Smith v 1.3 har det samme problem. Jeg kan ændre kogestørrelsen, hvilket dramatisk ændrer IBU'er som i Carsons eksempel. Jeg har stadig det samme problem, fordi du kun kan ændre ekstraktet til at blive tilføjet før eller efter kogningen, ingen steder imellem. Godt spørgsmål, jeg håber nogen har et godt brugbart eksempel. Ved nogen, om den nye version af Beersmith er anderledes?
Jeg tror ikke, det er et problem. Du lægger den samme mængde humle i et mindre volumen urt. Du har et højere forhold mellem humle og tyngdekraftenheder, og dermed en hoppierurt.
Det har altid været min forståelse, at udnyttelsen er stærkt påvirket af kogevolumen og meget mindre af tyngdekraften. Udnyttelsen forbedres (med naturligvis faldende afkast), når volumen øges. Pro bryggerier bruger mindre humle efter forhold, end vi gør for at opnå de samme relative IBU-koncentrationer i batcher af produktionsskala.
Brandon
2011-03-09 21:29:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg er ikke sikker på, at jeg bidrager meget her, da begge andre svar var så grundige, men jeg ville påpege et par ting.

Vigtigst af alt, uanset hvilken vej du beslutter at tage , være konsekvent i din metode fra batch til batch. Der er en hel del formler, der er offentliggjort til beregning af IBU'er, og ingen er 100% nøjagtige, især i betragtning af alle variablerne. Selv din kedelgeometri vil påvirke brugen. Du skal finde en metode, du kan lide, og holde fast ved den, så selv med fejl kan du sammenligne relative tal fra batch til batch.

Hvis du vil lave håndberegninger, giver jeg formlen som jeg bruger. Jeg kan ikke huske kilden, men jeg ved på det tidspunkt, at det syntes at være den mest nøjagtige metode:

BIT = (1,65 * 0,000125 ^ (BG-1)) * (1 - EXP (-0.04 * TIME)) / 0.0415 * QTY * AA / (VOL * 1.34)

hvor
BIT = bitterhed i IBU'er
BG = tyngdekraft på tidspunktet for hver tilføjelse, f.eks 1.050
TID = kogetid, i minutter
QTY = mængde humle, i ounce AA = alfa Humle syrer, udtrykt i procent
VOL = urtvolumen på tilsætningstidspunktet, i gallon

Summ derefter BIT for hver tilføjelse. Du kan slippe formlen lige ind i Excel og erstatte variablerne efter behov.

... Og det er derfor, jeg skriver min egen brygberegningssoftware.

Hvad gør EXP-funktionen?
Det ser ud til, at du bruger Tinseth-metoden: (http://www.realbeer.com/hops/FAQ.html).
Ahh ja, Tinseth lyder velkendt. Og exp er en forkortelse for eksponent på nogle programmeringssprog. Det er det samme som at bruge en ^.
brewchez
2011-03-09 20:49:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg tror, ​​du leder efter et arbejde, ikke en diskussion om tyngdekraft, volumen og udnyttelsesgrad. Så her går:

Den måde, jeg arbejder rundt på dette på, er at formulere min opskrift, som om jeg ikke skulle tilføje ekstraktet sent. På den måde ved jeg, hvor meget samlet ekstrakt jeg planlægger at bruge. Derefter sletter jeg 80% af ekstraktet (eller hvad som helst) og ser, hvad der sker med IBU'erne, og justerer mængden af ​​humle, hvis jeg finder det nødvendigt.

Derefter tilføjer jeg til bryggearket udtrække tilbage i opskriften, men jeg placerer en kommentar i afsnittet om noter, hvor meget ekstrakt jeg vil tilføje foran som en sen tilføjelse. Og jeg bemærker, hvad IBU'erne bliver beregnet til at være efter at have gjort det på den måde. Der er ingen god måde at gøre det på i den aktuelle software, der er tilgængelig. I det mindste har jeg set.Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 2.0-licens, den distribueres under.
Loading...