Spørgsmål:
Kan jeg tilføje noget vand, før jeg flasker?
smstanton
2011-02-15 04:00:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg er i sidste fase af min allerførste øl, som er en belgisk humor. Alt er gået godt indtil videre, og jeg tapper om bare et par dage. Jeg har et ret højt alkoholindhold (omkring 8,2%, som jeg gerne vil nedbringe), og jeg tror, ​​at mit volumen er årsagen; Jeg har kun måske 4 liter øl.

Når aftappningsdagen kommer, koger jeg lidt sukker og tilføjer det til min øl, før jeg tapper. Mit spørgsmål er, kan jeg koge sukkeret i f.eks. En liter vand og tilføje det? Jeg vil gerne nedbringe mit alkoholindhold lidt og forhåbentlig lette ølens farve.

Det ville være fornuftigt for mig, at jeg kunne gøre dette, da det jeg har lige nu i det væsentlige er en "let dehydreret" øl. Hvis jeg kan gøre dette, på hvilket tidspunkt tager jeg min "sidste" hydrometeraflæsning?

Så spørgsmålene igen, i hurtig og til punktform: 1. Kan jeg tilføje en liter vand til min øl inden aftapning? 2. Hvis jeg gør dette, hvornår tager jeg en "endelig" aflæsning af hydrometer?

Hurtig opfølgning: Jeg fortsatte og tilføjede 1 liter kogt vand. Jeg kogte ca. 1,25 gallon i 45 minutter, hvilket reducerede til 1 gallon. Efter afkøling tilføjede jeg den til mine 4 liter øl, tog en tyngdekraftsaflæsning og tilsatte derefter grundsukkeret. Jeg tror, ​​at dette fungerede fint. Vi ved selvfølgelig helt sikkert, hvornår flaskekonditioneringen er færdig.
Jeg ville være interesseret i opfølgningen. Hvordan blev det?
Det ser ud til, at du har nogle rimelige svar nedenfor, men jeg troede, jeg ville tilføje dette: det er bedre at korrigere lydstyrken, før gæringen begynder. Hvis du havde tilføjet en gallon kogt og afkølet vand, før du kastede gæren, ville din øl have haft den rigtige startgravitation og farve.
Tre svar:
brewchez
2011-02-15 19:17:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Der er bestemt ingen skade ved at gøre det ved aftapning. Du vil bare ikke gøre det før aftapning. Tilsætning af lige vand til ølen kan oxidere ølen. Jeg vil bare anbefale, at du koger vandet i godt 15 minutter for at fjerne ilt, der er i vandet. Hvis du ikke gør det, blander og oxiderer O2 ølen. Jeg kogte i 15, dræb derefter varmen og tilsæt dit sukker. Det vil være mere end nok til at desinficere og opløse sukkeret.

Vær meget opmærksom på dine volumener. Du skal koge mere end 1 liter vand, fordi du mister noget til fordampning. Du vil også være sikker på, at du har 4 liter øl. Volumenerne er vigtige, så du nøjagtigt kan spore, hvad du laver, og hvordan tyngdekraften og ABV bliver påvirket.

Jeg vil lade det være, hvis det var mig. Men jeg håber, at jeg har givet en anstændig idé om, hvordan man går til det, du vil gøre. Bør ikke være et problem.

Sørg for at beregne dit priming sukker baseret på det endelige volumen af ​​urt + vand.
theraccoonbrew
2011-02-15 04:34:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg tror, ​​det ville være fint, så længe du køler det tilstrækkeligt, inden du tilføjer det, hvilket du burde gøre uanset hvor meget du tilføjer med priming. For så vidt angår aflæsningen af ​​hydrometeret, er det svært. Du vil ideelt set have den præ-primede læsning, men hvis du bruger vandet til at fortynde den stærke øl, har du ikke mulighed. Måske koges din 1+ liter vand, opløses grundsukkeret i en lille mængde (lige nok til, at sukkeret / DME opløses i), fortynd ølen med almindeligt (kogt / afkølet) vand, tag din hydrometeraflæsning og derefter tilsæt grundsukker og flaske. Når det er sagt, ved jeg ikke, hvor afgørende den endelige læsning er, eller om du måske er i stand til at udføre matematik baseret på den aktuelle læsning, eksisterende volumen og volumen efter fortynding. Jeg læser normalt ikke før aftapning (selvom jeg formoder sandsynligvis burde).

baka
2011-02-15 08:04:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du kunne bare ikke bekymre dig om den endelige tyngdekraftlæsning denne gang og bare drikke din øl. Du kan dog helt sikkert tilføje vandet, som du vil.



Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 2.0-licens, den distribueres under.
Loading...