Spørgsmål:
skal hoppy øl ældes?
CLJ
2010-11-09 04:38:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Behøver ikke hoppy øl at blive ældet? Omkring hvor lang tid tager det en hoppy øl at nå modningspunktet?

Tak, Chris

Fire svar:
rainoftoads
2010-11-09 09:23:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg læste følgende på etiketten på en flaske Plinius den ældre (en dobbelt IPA fra Russian River i Californien):

"Respekter din ældre. Bliv kold. Drik frisk. Plinius den ældre er en historisk figur, lav ikke ølen inde i denne flaske en! Ikke en bygvin, aldr ikke! Alder din ost, ikke din Plinius! Respekter humle, spis frisk. Hvis du skal, skal du sidde på æg, ikke på Plinius! Spar ikke til en regnvejrsdag! Plinius er til at smage på, ikke til at spare! Forbruge Plinius frisk eller slet ikke! Forbedres ikke med alderen! Hoppy øl er ikke beregnet til at blive ældet! ​​Hold dig væk fra varme! "

Denne flaske blev åbnet et år efter, at den blev købt, og den var stadig en god øl, men den havde ikke den hoppende zing af frisk Plinius.

Aromatiske humleolier er de første til at gå, når du alder en humleøl: den vidunderlige aroma af humle begynder at falme efter minimal ældning. Hop-smag falmer lidt langsommere, men det falmer helt sikkert. De isomeriserede alfasyrer, der producerer bitterhed, er ikke så sarte som aromaen og smagsforbindelserne, men de falmer også med tiden.

Hvis din øl handler om humlearoma og smag, så rammer den sit højdepunkt så snart den er klar til at drikke eller kort tid efter. Enhver anden øl vil drage fordel af ældning.

Dette er et godt svar; Russian River beskrev tingene bedre, end jeg nogensinde kunne!
+1 Dit tilbud fra Russian River er den nøjagtige grund til, at jeg stillede dette spørgsmål.
Marty Dallmeyer
2010-11-09 04:50:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg ville prøve ølen, så snart den er kulsyreholdig. Yngre øl er normalt bedre. Imidlertid har nogle af mine øl været lidt uslebne i deres ungdom og er bestemt forbedret efter et antal måneder. Hoppy øl har en tendens til at blive bedre end mildere. IPA'er var oprindeligt beregnet til at rejse fra Storbritannien til Indien, og de ekstra humle fungerede som et konserveringsmiddel (de smager heller ikke halvt dårligt).

Jeg er gået tilbage og havde en halvliter fra en ~ 1 måned gammel bryg, der har siddet i keglen og været overrasket over, hvor anderledes og bedre den smages.
Jeff L
2010-11-09 04:42:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nej, medmindre du vil have bitterhed til at falme.

Olierne og forbindelserne fra humle nedbrydes over tid, hvilket resulterer i et gradvist fald i bitterhed og humlesmag. Jo længere du bliver en hoppy øl, jo mindre hoppy bliver den. Dette er grunden til, at visse stilarter som IPA'er bedre nydes friskere.

BoilerBrad
2011-05-27 08:31:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Her er en kort oversigt over virkningerne af aldring på nogle få øltyper.

http://draftmag.com/beereditor/cellaring-evolving-flavors/Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 2.0-licens, den distribueres under.
Loading...