Spørgsmål:
Hvor længe kan jeg efterlade øl i den sekundære gæring?
Kyle Boon
2010-06-15 02:39:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mit første øl til hjemmebrygging er klar til at aftappes, men jeg har haft travlt og har ikke fået det endnu. Ølen var i en primær gæring i 2 uger, så lagde jeg den i en sekundær gæring (carboy med luftsluse), hvor den har været i cirka 3 uger nu. Skal jeg tappe det med det samme, eller kan det sidde i sekundæret i en uges tid?

Jeg er overrasket over, at dette spørgsmål ikke er blevet stillet før.
Tak alle for disse tip. Jeg har efterladt en cream ale inde i en carboy i omkring tre til fire uger nu og blev bange, men jeg tror, ​​jeg er ok nu
Lad mig vide, om dette er et nyt spørgsmål, men jeg føler, at det er relateret. Hvis jeg beslutter at lade min øl være i den anden gæring i lang tid, kan jeg tage pusten ud og sætte en solid prop i? Uden ekstra sukker skulle det ikke tage fat på mig, ville jeg tro. Jeg ville være bange, jeg ville glemme at kontrollere luftslussen, og den ville gå tør.
Syv svar:
hookedonwinter
2010-06-15 03:45:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det er fint. Det sidder bare der og tænker på, at det er egen forretning. Jeg har haft travlt og har efterladt øl i carboys i længere tid end det, og det viser sig fint. Jeg tror Brew Your Own (byo.com) gjorde nogle eksperimenter på dette og fandt ingen skadelige virkninger, så længe det holdes rent.

Vil sandsynligvis sørge for, at det også er mørkt, lys kan gøre nogle sjove ting i smagen af ​​øl. Jeg har kun nogensinde dræbt et parti øl med en stor temperatursving, der sugede luftslussen tør :(
brewchez
2010-06-15 17:14:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lad det køre så længe du vil. Husk, at ølen ældes, og afhængig af dens stil og opbevaringstemperatur kan den muligvis toppe i smag, mens du er ude af at gøre andre ting.

Så længe du beskytter den mod lys og holder den så kølig som muligt (<70F-75F-ish), det skal være fint.

Det bedste ved opbevaring af øl i en karboy ville også være at sikre, at der var et skud af CO2 på overfladen, efter at du havde lagt den i sekundær. Men medmindre du allerede er en kegger, har du muligvis ikke den mulighed.

Godt punkt på stildelen. Jeg antager, at hvis du har masser af humle, mister du den friske smagsdel ved at lade ølen sidde for længe
Og for at tilføje endnu mere stilart, er der et par stilarter med høj tyngdekraft (Imperial Stouts, Barleywines osv.), Der virkelig drager fordel af langvarig konditionering i sekundær. Det kan tage lang tid - måske 4 måneder og derover - at opnå de optimale smag fra disse bryggerier.
Jim
2010-06-16 21:19:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nå, det hele afhænger af din sanitet! Hvis du var forsigtig og hygiejnisk, mens a) afkølet din urt, b) reol til primær og c) reol til sekundær, kan ølen forblive i sekundær meget længere, end du tror! Lagering og kold konditionering er trods alt langvarige sekundære.

Bare hold temperaturen lav og hold den beskyttet mod lys, og sørg for, at luftslussen forbliver fuld - det er let at glemme det, når det har været sidder et par uger. Skete med en carboy af en smuk kirsebærrøget hefe, jeg brygde en gang ... ja, jeg gætter på, at det ville have været smukt, for da jeg kom til det, lugtede det som gamle gymnastiksokker.

Personligt selskabsdyr med udtrykket "sekundær gæring" - bortset fra virkelig store øl, sker der sjældent gæring i sekundær. Jeg kan godt lide at kalde det lysende eller konditionering, men jeg er underlig sådan.

Mike Olson
2013-12-02 09:50:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har engang efterladt en rød ale i en glasdreng i næsten et år. Min kæreste troede, det var ødelagt, men jeg holdt luftslussen fuld .... den kom godt ud, klar og blød. Øl ville jeg have betalt penge for ....

LoganGoesPlaces
2017-08-16 00:05:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Så længe du vil.

Som med alt andet er der overvejelser:

Hopsmag og aroma

Dette er stort. Hopforbindelser nedbrydes og spredes ekstremt hurtigt. Hvis du vil have en frisk humlesmag og / eller aroma i det færdige produkt, skal du servere øl ASAP. Alder påvirker dog ikke den bitterende næsten lige så meget.

Den anden overvejelse med humle er, at du ikke ønsker, at din øl skal lyse (skunked.) Carboy skal opbevares på et mørkt sted for at undgå, at den ildelugtende gnaver opdrætter det grimme hoved.

Gær Autolyse & Astringency - Racking off of the trub

Hvis du planlægger at forlænge ældningen i en dreng, vil du have så lidt trub som muligt. Ældre trub vil indeholde døde gærceller (som forårsager kødfulde &-bryggerier gæragtige vitamin-smagsstoffer) og humlepartikler (som kan forårsage en overbelastet tepose-stringens, der fuldstændigt kan dræbe en øl.)

Oxidation

For forlænget ældning vil du bruge den mindste dreng, du kan passe din væske i. Dette reducerer væskens samlede overfladeareal, der er udsat for ilt (og den samlede plads i hovedet - hvilket reducerer den samlede mulige ilt.) Fortrinsvis vil du fjerne iltet på en eller anden måde (ved at tilføje et lag CO2 for eksempel), fordi dette vil have en stor indvirkning på smagen ganske hurtigt. For nogle stilarter, såsom en engelsk Old Ale, er dette okay, fordi oxidation gør mirakuløse ting ved maltkarakteren. For de fleste stilarter er den sidste ting, du ønsker, dog en mund fuld af våd pap.

Biologiske forureninger?

Andre har påpeget dette, men ærligt talt synes jeg ikke, det er så stort. Forureninger fungerer ret hurtigt, og hvis din øl er forurenet, betyder det sandsynligvis ikke, hvor længe du aldrer den. Efter et par uger vil du smage på det.

Når det er sagt, hvis du prøver at forurene ølen med vilje, er det en helt anden historie. Antages det, at bakterierne har noget at spise, og alkoholen & humle ikke er for potent, hjælper alder i stedet for at hindre i produktionen. Bugs vender dog tingene på hovedet ... for eksempel har du brug for ilt for at Brett skal trives.

+1 for autolyse forsigtighed. Sekundær har ofte en hel del gær stadig i ølen. Hvis det dør i stedet for at gå i dvale, vil det ødelægge mange øl.
-1 for Autolysis boogeyman. Det har længe været kendt, at størrelserne på homebrew-batcher og skibenes geometri gør dette næsten umuligt. Dette er en bekymring for kommercielle bryggerier, fordi det større urtevolumen og brugen af ​​koniske skibe lægger enormt pres på trubben. Du har simpelthen ikke noget som dette i en batch på 5 liter. Selv et 1 bbl-system er 84 gange det beløb. Yderligere er det blevet demonstreret, at trubgær faktisk kan vågne op, efter at mere aktiv gær er færdig med gæring og fortsætter med at rense estere og andre smagsstoffer. Ellers god information.
S.Robins
2012-01-03 10:42:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Som Jim svarede tidligere, med god sanitet, kan du lade din øl stå i sekundær næsten så længe du vil. Men hvis din øl fortsætter med at fermentere, vil dette sandsynligvis påvirke finishen på din brygge afhængigt af faktorer som gærtype, temperaturstabilitet og din øls egenvægt, da du besluttede at overføre den fra din primære. Også ethvert sediment kan og vil påvirke bryggens smag. Ingen af ​​problemerne er problemer som sådan. Bare noget at huske på afhængigt af den ølstil, du brygger, og de smag, du sigter efter. Nogle bleg øl smager bedre (subjektivt) med lidt sediment og sky i dem, men dette ville ikke være så ønskeligt i dine omhyggeligt udformede Pils.

I sidste ende koger det virkelig til hvad det end er flyder din ølbåd! ;-)

Intergalacticfunksaucet
2017-08-14 19:42:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg havde et belgisk tredobbelt sæt fra Williams bryg, bayersk gær, som jeg efterlod i en sekundær carboy i 5 måneder. Opskrift kaldes i cirka tre uger. Det skal flaske tilstand. Jeg kunne se noget langsom gæring foregår oprindeligt. Så kunne jeg bare fortælle, at der var et positivt tryk på låselåsen. Jeg regnede med, at det betød, at jeg havde en CO2-dannelse måned en og var forseglet. Hvorfor flaskede jeg ikke, dovenskab, ville ikke gider. En dag var luftslussen tom, vandet var blevet suget tilbage i bryggen. Jeg tilføjede mere, og det hældte lige igennem låsen ind i carboy. Jeg regnede med, at jeg havde skubbet det så langt som jeg skulle. Alt virkede normalt, da jeg aftappede flasken, og bryggen var klar, men jeg er flaskekonditionering, det er ikke nødvendigvis en god ting, også dette var et 8,5% kit. Efter aftapning skulle kulsyreholdes ske på 9 dage, åbnede en op, og den var meget flad, havde et spark mod det, men ingen bemærkelsesværdig fizz. Jeg lavede tests, og karbonatiseringstiden var mere som en måned. Ølen skyede op, som en belgier skulle gøre, og meget lidt gærsediment overhovedet, når det var tomt. Det var gode ting, rigtig gode. Så du kan gå et stykke tid.

Brygde du det samme sæt før? Hvis ja, hvordan kvalificerer du forskellen på en 5-måneders sekundær vs en kortere sekundær?


Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 2.0-licens, den distribueres under.
Loading...