Spørgsmål:
Rengøring af øllinjer
brewchez
2010-07-23 16:30:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvor ofte har du brug for at rense dine øllinjer, når du bruger et træksystem til hjemmet? Hvilken type rengøringsmiddel bruger du?

Kan jeg efterlade sanitizer i slangen, når en linje ikke er i bruge?

Fire svar:
Ryan Whitt
2016-03-30 19:51:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Så jeg har faktisk aldrig renset mine linjer. Linjerne afkøles i keezer, øl sidder i køerne, når jeg skifter en keg for en anden, kører jeg noget af den nye øl igennem i en pint for at "rense" den gamle øl og enten nyde blandingen eller dumpe den lille smule. Aldrig have et åbent rum til en linje til at sidde tom. Når en keg blæser, er en anden klar til at tage plads.

Jeg antager, jeg kunne tage linierne ud af keglen og løbe med varmt vand, men havde aldrig noget problem. Hvis jeg brugte en festlinie, der sad ude i en iskøler, ville jeg helt sikkert rense den efter brug den dag. Ellers ikke været et problem.

Kevin Petruzielo
2010-07-23 19:17:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har en tendens til at rense mine øllinjer hver gang at skifte en keg for at sikre, at der ikke er aflejringer af sukker og gær i min linje, der kan påvirke smagen af ​​min øl. Jeg bruger det luksuriøse rengøringssæt til øllinjer fra Micro Matic. Jeg har aldrig prøvet at efterlade desinficeringsmiddel i mine rør, når jeg ikke har dem i brug. Det fungerer muligvis. Skål!

Bill
2010-07-23 19:20:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har ikke haft et hjemmetønningssystem i nogen tid (arbejder på at afhjælpe det), men jeg plejede at foretage en ugentlig (eller deromkring) skylning af varmt saltvand og brugte en fuld blød hver måned eller deromkring.

Jeg efterlader ikke desinficeringsmiddel i slangen, når den ikke er i brug. Afhængigt af hvilken type du bruger, kan det kage eller være ætsende over tid. I stedet gør det til en praksis at desinficere lige før brug. Det er ikke svært eller tidskrævende. Når du gør alt andet klar til at lægge en øl på vandhanen, skal du give slangen en fuld blødning i enten rengøringsmiddel uden skylning eller (hvad jeg foretrækker) en blegemiddel i blød med en bisulfat- eller metabisulfatskylning.

Bedste praksis er: ny keg = ren linje. Barer og lignende kan slippe af med flere kegs pr. Rengøring på grund af volumen / tid, men dit hjemmesystem kan sandsynligvis ikke se denne brugsfrekvens (og hvis det gør det ... forbandet, dood!).

markskar
2010-07-27 19:38:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg renser mine linjer cirka en gang om ugen med Oxy Clean eller PBW. Når jeg renser et keg, bruger jeg gassen til at køre rengøringsmidlet gennem kegget og ud gennem linierne, og gør det samme med vand for at skylle. forlængede perioder. Kontakttiden for iodophor og StarSan formodes at være begrænset til omkring 20 - 30 minutter. Hvis du gør det længere, dræber du ikke dig, men den porøse plastik kan tage nogle smagsstoffer ud, der kan holde fast et stykke tid, indtil de træner sig, hvilket kan være flere hældninger senere.Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 2.0-licens, den distribueres under.
Loading...