Spørgsmål:
Wort beluftning på et budget
mR_fr0g
2010-11-25 23:49:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

For at lufte min urt har jeg brugt en visp, men jeg er bekymret for forurening. Hvad er andre mere effektive måder at belukke urte uden at bruge for mange penge?

Ryst det som et Polaroid-billede.
Seks svar:
Nick
2010-11-26 08:27:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hæld urten fra kedlen i den primære gennem et dørslag. Humlen bliver fanget i døren, og urten, der drypper igennem denne, lufter den.

Fishtoaster
2010-11-26 00:27:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Slurvet hældning.

Når min kog er færdig og afkølet, hælder jeg den mellem carboy og min aftappningspand et par gange og sørger for, at den bliver godt stænket.

Hvis du laver en delvis kogning, kan du ofte ignorere urtning af urten og bare hælde det ekstra vand rundt for at belaste det og derefter tilføje det til urten i fermentoren.

Ifølge Palmer får du ca. 8 ppm ilt, som er i den nedre ende af det ideelle område for de fleste gær (8-16 ppm). Når det er sagt, har jeg ikke haft noget problem med det og fik en god gæring på en 1.074 OG-stout, der gjorde det for kun to dage siden.

brewchez
2010-11-26 05:06:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvis du reoler fra din bryggekedel til din fermentor med noget rør og rejerrør, kan du få en urtespreder. Disse er små kegler som ting, der går i enden af ​​tubbing og skaber en spray af wort, når den kommer ind fermentor.

Her er et link til en på NortherBrewer

En af disse kombineret med god ole 'rysten i carboy fungerer ret godt til den billige rute .

Denny Conn
2010-11-28 22:48:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg bruger MixStir vinafgasser fastgjort til en trådløs boremaskine. Baseret på resultaterne er det bemærkelsesværdigt effektivt og koster under $ 20. Det er også den foretrukne metode til 2 gange Ninkasi-vinder Gordon Strong.

Dette lyder som en attraktiv løsning. Jeg skal administrere, min tarmreaktion ved at læse dette er, at det lyder som om afgasning er den modsatte effekt. Kan du forklare forskellen?
Det bruges som afgasser i vin, da det tvinger akkumuleret CO2 ud, når du bruger det på gæret vin. Men når du bruger det på ikke-gæret øl, pisker det O2 ind i ølen. Jeg havde den samme reservation som dig, før jeg prøvede det, men det er bemærkelsesværdigt effektivt.
@DennyConn Hvor længe pisker du det?
Indtil gæringen er fuld af skum .... normalt ca. 2-3 min.
TinCoyote
2010-11-27 00:18:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvis du vil gøre det billigt, kan du med en dåse af Bernz-O-Matic ilt, en lille regulator og nogle akvariumsten fra Wal-Mart selv gøre iltning i hjemmet.

Et par af advarsler:

  1. Du skal desinficere akvariestenene. De nedbrydes, hvis de efterlades i et trin mere end fem minutter.

  2. Kast akvariestenene ud, når du er færdig. De er 1-batch brug, ingen måde at gøre dem rene igen efter nedsænkning i urt.

Jeg investerede i en rustfri stålsten og iltet med den, den kan rengøres og koges om nødvendigt. Et sæt til denne form for tænkning er normalt omkring $ 35,00. Jeg ville springe hele akvarietsten over og bare købe dette sæt. De små iltflasker er billige og holder næsten evigt, især hvis du tager regulatoren af ​​mellem anvendelser. Hele sættet er virkelig ikke meget dyrt, og jeg har fundet ud af, at det hjælper gæring mere end vores gamle sprøjtemetode.

D J
2010-12-02 11:13:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vispen er fin. Jeg har hørt om at bruge en collander før. Alt hvad jeg gør er at dumpe urt lige ned i fermentoren og derefter gentage at dumpe vand i den, indtil den er fyldt nok. Jeg har haft det godt. Nogle gange pisker jeg eller ryster, hvis jeg ikke føler, det er nok. Jeg står typisk ved at observere, om bobler ser ud til at flyde ind og oven på ølen, så pitch og forsegl hurtigt.Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 2.0-licens, den distribueres under.
Loading...