Spørgsmål:
Hvordan sænkes den endelige tyngdekraft?
adam
2012-05-13 11:19:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg lavede en Thomas Coopers Stout med 1,1 kg mørk maltekstrakt og 400 g maltodextrin og brugte den gær, der fulgte med den. Jeg fik en startgravitation på 1.046 og endelig tyngdekraft på 1.024.

Er der nogle tip til at mindske den endelige tyngdekraft for at få et højere alkoholindhold?

Fire svar:
brewchez
2012-05-13 17:59:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Næsten en tredjedel af din tyngdekraft kommer fra maltodextrinpulver. Disse ting er ikke gærbare og skal bruges med en lavere procentdel. Uanset hvilken gær der fulgte med sættet, er muligvis gammel og upålidelig.

Du får sandsynligvis ikke denne batch til at gå lavere, men du kan foretage et par ændringer og brygge den igen.

  1. Brug kun 5-10% af det samlede tyngdepunkt med maltodextrin næste gang. Det vil stadig give krop og ikke kunstigt holde FG op.
  2. Sørg for friskhed fra din gærkilde. Eller i det mindste brug to pakker.
  3. Når du bruger tør gær, skal du give dem en bedre chance og rehydrere dem først i vand. Kog og afkøl en kop til en halvliter vand, så den er hygiejnisk, drys derefter de tørrede gærpakker derinde 20 minutter inden den kastes i urten. Rehydrering forbedrer gærens levedygtighed med tæt på 50% sammenlignet med at lægge den direkte i urt for at rehydrere.
  4. Efter 5 dages gæring skal du prøve at varme ølen op til 70-72F. Dette har en tendens til at give gæren lidt opmuntring, da næringsstofferne begynder at aftage, og gæren bliver træt.

Held og lykke

+1. Det er meget usandsynligt, at øl vil gære ud længere.
mdma
2012-05-13 14:30:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du kan muligvis ikke få det lavere uden at bruge enzymer. Maltodextrin er ikke gærbar, og de fleste mørke malte har en stor mængde ikke-fermenterbare stoffer fra ovnen.

Tilføjelse af noget tørt ølenzym eller beano nedbryder de komplekse sukkerarter i den mørke malt og nogle af andre ikke-fermenterbare stoffer, men du kan ende med en tynd øl bagefter.

A en mere kontrollerbar tilgang er at blande ølen med en øl med lav tyngdekraft og højere alkohol, men dette kræver selvfølgelig endnu et parti øl.

bk0
2012-07-12 07:06:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvis du mener, at gæringen er ufuldstændig, kan du prøve at kaste en sund starter af en anden ale gær opnået fra en kendt god kilde.

Som andre har sagt, er det dog sandsynligt, at de fleste af disse resterende tyngdepunkter er kommer fra unfermentables som maltodextrin. I så fald vil du sandsynligvis aldrig få en væsentligt lavere FG. Hvis du kun vil have mere alkohol, kan du tilføje bordsukker og vente på, at det fermenteres. Bare vær opmærksom på, at det vil påvirke smagsprofilen på din færdige øl, så den smager 'varmere' eller ciderlignende.

Jason Meckley
2012-07-12 22:13:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvordan målte du din endelige tyngdekraft? Jeg bruger et refraktometer, og FG-målinger skal justeres for alkohol. Jeg bruger http://onebeer.net/refractometer.shtml til at beregne ABV og http://www.brewheads.com/brixsg.php til at konvertere fra SG / FG til Brix / PlatonDenne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...