Spørgsmål:
Hvorfor måle tyngdekraften?
Nick
2010-11-28 05:13:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har brygget et godt dusin partier øl fra sæt, ekstrakt, ekstrakt + korn, og nu fuldkorns, og jeg har aldrig målt tyngdekraften. Hvorfor måle tyngdekraften ud over at vide, hvad du får? Er der nogen fordel ved at sætte ølen i sekundær, så snart den målte tyngdekraft er afsluttet, i stedet for bare at gætte og observere, at gæringen er færdig? Er der andre grunde?

To svar:
Jeff L
2010-11-28 05:23:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink
  1. Hvis du brygger fuldkornsprodukter, kan du beregne din moseffektivitet ved at tage tyngdeaflæsninger efter mashing. Hvis din effektivitet er lav (hvilket betyder at du ikke får en god konvertering), kan du bruge denne viden til at finde ud af problemer i din opskrift, fræsning og mash / sparge-processer.

  2. Måling af tyngdekraften før og efter gæringen giver dig mulighed for at beregne mængden af ​​alkohol i din øl.

  3. At foretage flere tyngdekraftsmålinger nær slutningen af ​​gæringen. giver dig mulighed for at kontrollere, at den primære gæring er gennemført . Airlock-aktivitet alene er ikke nok. Dette er især vigtigt, når aftapning som en ufuldstændig primær gæring i høj grad øger risikoen for flaskebomber.

  4. Brug af en øltyv og hydrometer får dig til at føle dig som en gal videnskabsmand og imponerer dine venner .

@ # 3-Jeg har haft en øl i carboy i 45 dage (belgisk Tripel), hvoraf de sidste 14 ikke var nogen aktivitet. Et par dage før aftapning stødte jeg tempoet op fra 72 til 78 og fik pludselig endnu 24 timer med kraftig aktivitet. Pointen er, at hvis jeg ikke havde bumpet tempoet og bare tappet flasker uden at tage tyngdeaflæsninger, ville jeg have været langt over-carbed.
Jeg vil tilføje, at hvis du brygger fuldkornsprodukter, og du vil lave god øl, skal du tage aflæsninger. Jeg har fået moseffektivitet til at ændre sig vildt fra et parti til det næste, og min bitterhedsbalance ville have været langt væk, hvis jeg ikke havde foretaget en aflæsning af tyngdekraften inden kogning. At foretage læsningskogen tillod mig at justere kogetider og / eller hoppningshastigheder for at opnå den bitre / søde balance, jeg var efter.
brewchez
2010-11-28 07:11:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har brygget mange partier, hvor jeg aldrig tidligere har kontrolleret tyngdekraften. Du behøver ikke rigtig at kontrollere tyngdekraften for at få god øl. Du løber risikoen for ikke at vide, hvornår en øl er komplet og måske have problemer med overkarbonering i flasken. Men god gæringspraksis skal normalt tage sig af det.

Men jeg tror, ​​at når du kommer forbi bare ønsker at lave øl til at drikke, og du virkelig vil begynde at sømme ned en god opskrift; tyngdekraftsmålinger er en del af mange forskellige datapunkter, der skal indsamles. At få disse #'er hjælper dig med at finpudse potentielle problemer. Og de hjælper dig også med at overvåge konsistens batch til batch. En solid proces i bryggeriet giver mulighed for at bygge bedre øl, fordi du er konsekvent.

Enig helt. Jeg har lavet mange gode partier uden at måle tyngdekraften overhovedet. Det blev kun vigtigt for mig, da jeg ville begynde at finpudse mine opskrifter, og da jeg begyndte at brygge fuldkornsprodukter og ønskede at sikre, at jeg faktisk fik en anstændig konvertering.
Du er helt sikkert nødt til at kontrollere tyngdekraften for at fremstille STOR øl, men du kan helt sikkert lave GOD øl uden at gøre det.


Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 2.0-licens, den distribueres under.
Loading...