Spørgsmål:
Om at gå BIAB
Jared Meyering
2013-03-27 01:23:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg overvejer at skifte til BIAB, primært som et resultat af en voksende familie og øgede tidsbegrænsninger. Jeg har et par spørgsmål, inden jeg springer.

  1. Hvor lang er en typisk BIAB-brygdag?
  2. Hvad (hvis nogen) er de største ulemper ved at bruge denne metode af brygning?
  3. Hvor stor volumenkedel ser jeg på for at brygge batcher på 5 gallon?
  4. Eventuelle tip eller tricks til at få den bedste effektivitet ud af din BIAB-opsætning?
  5. Er der ændringer, der skal foretages i opskriften for at få opskrifterne til at "fungere"?
Dette er et godt spørgsmål, men i stedet for at stille flere spørgsmål i et enkelt SO-spørgsmål, bedes du sende hvert spørgsmål separat. Dette giver folk mulighed for at bidrage, når de kun kender svar på nogle af dine spørgsmål, og dette gør det muligt at stemme uafhængigt af svarene på hvert spørgsmål.
Hvis du vil dabble i Bagging-verdenen, så foreslår jeg at lave en bagged-mash: en 5gal malingsfilter (fra hardwarebutikken) vil linere en 5gal runde køler perfekt. Led din mos i det ved hjælp af traditionelle vandmængder, træk derefter kornposen op og ud, dræn den, og sæt den derefter ind igen og tilsæt dit spildevand i 10 minutter. Du får letheden af ​​posen (ingen Vorlaufing eller fastgjorte sparges nogensinde) og fordelen ved "normale" mosevolumener, så du kan kopiere traditionelt mosede opskrifter nøjagtigt. Dette plus No Chill sætter min brygdag omkring 3,5 timer.
Fire svar:
Chris Plaisier
2013-03-27 03:07:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har været BIAB i nogen tid af lignende årsager.

Hvor lang tid er en typisk BIAB-brygdag?

Min opsætning er en stor kedel med en tappe, en nedsænkningskøler og en taske, der passer godt med en løbegang rundt om min grydes top. Jeg bruger en elektrisk komfur og får normalt vandet op i temperatur i 15-20 minutter til mashing, mash i en time, klem posen ud 5 minutter, bring kog 15-20mins, kog 1 time, brug nedsænkningskøler til at afkøle urt ~ 15 minutter, overførsel til carboy 5 minutter, oprydning 30-45 minutter. Så i alt omkring 4 timer. Hvis du laver en normal opsætning, ville du have sparring yderligere 30-45 minutter og måske længere afhængigt af din opsætning, mos eller alternative tilgang. Så du sparer måske en time.

Hvad (hvis nogen) er de største ulemper ved at bruge denne metode til brygning?

Jeg har ikke rigtig fundet en ulempe. En mulig ulempe ville være effektivitet, men jeg har ikke haft et problem med det endnu og har brygget store øl. Jeg elsker denne tilgang til brygning.

Hvor stor en volumenkedel ser jeg på for at brygge 5 gallons batcher?

Jeg har normalt ikke meget tab, fordi jeg presser så meget af væsken ud af kornene i posen. Dette betyder for 5 gallons batcher, at en normal 10 gallon eller 8 gallon skal klare sig godt, og jeg vil foreslå at starte med 6,5 eller 6 gallon vand.

Eventuelle tip eller tricks til at få den bedste effektivitet ud af din BIAB-opsætning?

Først skal du strimle ofte ved mashing. Jeg rører kraftigt hvert 15. minut. Dette er i modstrid med, hvad nogle mennesker gør for mashing, fordi de bekymrer sig om at forstyrre kornbedet.

For det andet pressede jeg i et stykke tid ikke posen ud og prøvede derefter at presse væsken ud af min pose ved hjælp af mine bare hænder. Wort er varmt, hvis du ikke ved det, og det kan være smertefuldt. Få nogle handsker. Men også der syntes virkelig ikke at være nogen stor forskel i mængden af ​​tanniner som tannin som kvalitet til ølene, hvor jeg pressede posen ud.

Jeg prøvede også at køre 150 graders F vand over kornene, og det hjalp ikke rigtig meget hverken med hensyn til effektivitet, så jeg gider ikke. Jeg har sat min effektivitet til 65%, når jeg planlægger øl og har fået noget mere som 70% effektivitet, hvilket er ret godt.

Er der ændringer, der skal foretages i opskriften for at få opskrifterne til at "fungere"?

Jeg har været i stand til at bruge opskrifter direkte, det eneste jeg normalt gør er at sænke effektiviteten til 65%, men det er muligvis ikke nødvendigt dig måske være i stand til at teste det. Jeg har ikke noget imod, at mine øl har lidt mere alkohol.

Håber du prøver det ligesom det. Jeg ved, at jeg har været.

Jeg tror, ​​at tanninekstraktion er et spørgsmål om forkert pH, og at den gamle teori om at presse korn nu er afskåret. Klem væk!
Tak Graham slog det op, og her er en tråd, der taler om, hvordan klemning ikke vil tilføje ekstra tanniner: http://www.homebrewtalk.com/f39/squeezing-grain-bag-bad-175179/index2.html#post2029310
Fantastisk information! købte en af ​​jer dine tasker eller lavede du dem?
Først lavede jeg en taske med schweizisk voile med nylontråd og en nylon rebtræk. Det fungerer og fungerer stadig godt efter ~ 10 batcher. Selvom jeg lånte det til en ven, der rev toppen. Så tænker på at lave en ny. Hvis du har en sybearbejdning, er det let. Bare sørg for, at sømmene er udvendigt. Fordi jeg ønskede at brygge og ikke havde min taske tilbage, købte jeg også en, men jeg kan ikke lide det, da nettet var mindre fint og lod en masse crud igennem, som jeg var nødt til at rense ud. Den schweiziske voile er meget fin mesh og gør underværker for BIAB.
Åh og schweizisk voile findes i de fleste stofbutikker. Det er gardinunderlagsmateriale lavet af nylon, så det ikke henfalder. Bare sørg for ikke at bruge noget med bomuld eller andre naturlige fibre, ellers laver du en ny pose hver gang.
Ramarok
2013-04-04 05:29:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

1. Hvor lang er en typisk BIAB-brygdag?

Den tid, der bruges på en typisk brygdag, har alt for mange variabler til nøjagtigt at måle. Men det mest typiske vil være omkring 4-5 timer.

2. Hvad (hvis nogen) er de største ulemper ved at bruge denne metode til brygning?

Så vidt jeg kan se, er der ingen ulemper ved BIAB. Det er en fantastisk måde at brygge øl med begrænset plads eller ressourcer. Jeg har i gennemsnit omkring 82-86% effektivitet på mine BIAB-batcher.

Lad heller ingen fortælle dig, at brygning af BIAB er den forkerte måde. BIAB arbejder ikke op til traditionel 3-korn brygning, det er bare en nyere teknik til fuldkornsbryggning.

Husk bare at gøre det, der fungerer bedst for dig!

3. Hvor stor en volumenkedel ser jeg på for at brygge batcher på 5 gallon?

Kedelvolumen vil være meget afhængig af de typer øl, du kan lide at lave. Der er en stor forskel i en 10,5 lb kornregning, 1.050ish øl og en 18 lb kornregning kejserlig opskrift så vidt det krævede volumen. Der er også den beslutning, der skal træffes, hvis du vil udføre fuld BIAB-mashing eller delvis volumen med en sprøjtning eller bare tilføje efterfyldningsvand efter mashen.

For at give et eksempel på min sidste 5.5 gallon (i fermentoren) batch var 10,5 kg korn, og mit fulde volumen mosevand var 8,3 gallon. Med forskydning af vand ved kornene havde jeg brug for et mash tun-volumen på 9,1 gallon til at holde vandet og kornet. Dette var en 1.060 Stout opskrift.

4. Eventuelle tip eller tricks til at få den bedste effektivitet ud af din BIAB-opsætning?

Det bedste råd, jeg kan give dig for bedre effektivitet, er at sikre dig, at hvis du køber dit korn, der er forknust fra LHBS, så bed dem om at dobbeltknappe kornet. Dette giver dig mulighed for at få den bedste sukkerekstraktion fra dit korn. Rør dit korn ofte under mosen hvert 15. til 20. minut. Sørg også for, at du har en vellavet pose, der holder mel og andre partikler ude af din urt. Som tidligere nævnt er Swiss Voile det bedste materiale, jeg har fundet. Der er mange mennesker, der sælger præfabrikerede poser i specialstørrelse på HomebrewTalk-fora. Frygt ikke at klemme posen, som om den skylder dig penge! Få hver smule sød urt ud af det, du kan!

5. Er der ændringer, der skal foretages i opskriften for at få opskrifterne til at "fungere"?

Den eneste ændring, du har brug for at foretage i dine grundlæggende kornopskriftssæt, som du find online eller på din LHBS er at redegøre for din effektivitet. Hvis du konstant rammer 70%, skal du justere din kornregning op for at ramme din tyngdekraft. For det meste skal du være i stand til at få ethvert sæt online og bare bruge det som det er, bare hold noget DME ved hånden for at øge din tyngdekraft, hvis du ikke rammer dine numre.

Der er masser af god info om både HomebrewTalk-fora og BIABrewer.info-fora. Tjek dem.

Nyd hobbyen / besættelsen! RDWHAHB!

Eric H
2013-03-27 04:08:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg begyndte at brygge i januar ved hjælp af BIAB. Min tidslinje falder sammen med, hvad Chris Plaisier rapporterede, selvom jeg ikke har en urtkøler på dette tidspunkt, så det tager længere tid at komme ned til pitchetemperatur. Jeg sprøjter med 165 grader F vand, og det kræver normalt 30-45 minutter, som han sagde. Med sparging har jeg boet meget tæt på 70% effektivitet, hvilket ikke synes at være tid og kræfter værd i betragtning af hvad Chris sagde, at han får.

Mit største problem med mine tidlige partier (på en elektrisk komfur top ved hjælp af en 8 gallon aluminiumskande) styrede mosets temperatur. Det ville falde til 145 grader inden for en halv time, og jeg skulle finde ud af, hvordan man løfter kornposen længe nok til at få varmen tilbage til min måltemperatur, og så blev min brygdag forlænget, og mosetiden var altid en lidt af et gættespil for mig. Jeg løste dette endelig ved at pakke min gryde ind i isolering (som jeg genvundet fra en udskiftet opvaskemaskine). Nu starter jeg kl. 165, moser i kornet, dækker og pakker gryden ind i isolering, og forbløffende er, at min mos er nøjagtigt 153 grader i en time.

Timing af ting, der forkortede min brygdag, når jeg spildte ( undskyld, hvis disse virkelig er åbenlyse, men jeg er virkelig ny ved at brygge og måtte lære dem på den hårde måde).

  1. Varm det spildende vand, mens du venter på mos.
  2. Start med at bringe urttempen op, når du sprøjter for at koge hurtigere. Normalt når jeg er færdig med at sparke, er min urt op til ~ 180. Jeg tager en prøve med en pyrex-målekop og smider den i køleskabet / fryseren, så jeg kan afkøle den nok til at få tyngdekraften inden kogning.

Jeg har målrettet mod 5 eller 5,5 gallon batcher, der bruger standardopskrifter og hidtil ikke har haft nogen problemer.

Held og lykke!

For mindre partier har jeg også indstillet min ovn til en lav temperatur og brugt det til at holde mosetemperaturen stabiliseret, men det fungerer kun, hvis du kan få din gryde i ovnen.
Glad for at høre, at du også har haft held og lykke med BIAB. Jeg har haft problemer med temperaturkontrol under mos. Bare tog et par øl for at finde ud af det. Men jeg gider ikke tage kornposen ud under opvarmning. Jeg er ret sikker på, at med væsken derinde, bør den ikke smelte, før den bliver meget varm, meget varmere, end den vil hæve den omkring ti grader. Har alligevel ikke haft nogen problemer.
Også godt at se, at BIAB-sparging giver dig omtrent den samme effektivitet. Ingen af ​​effektivitetsgevinsterne rammer det, du virkelig kan sparge, men godt nok til at få god øl. ;-)
Til temperaturregulering nævnte de på podcasten, der er nævnt i kommentarerne nedenfor, at opvarme dit vand til 2-4 grader over mosstemperatur, tilføje korn, dække din potte og derefter fjerne puljen fra varmekilden i hele mosens varighed. Ifølge dem ender du ikke med at miste meget varme, medmindre det er vinter, når du skal isolere din gryde. nogen erfaring med denne metode?
Ja, det var præcis, hvad jeg lavede, da jeg mistede varmen som en skør. Jeg sigter også mod 153 og starter ved 165 med 3-4 liter vand (afhængigt af opskriftsfaktorer), så fra min erfaring tror jeg, du ville have nogle tempeproblemer, hvis du kun gik et par grader over dit mål. Når det er sagt, har jeg kun gjort dette om vinteren og kun med mit udstyr. Din oplevelse kan variere, men i det mindste vil jeg have en plan om at isolere, hvis det er nødvendigt. Første gang jeg isolerede gryden, brugte jeg bare et tæppe, men jeg kan godt lide isoleringen, fordi jeg ved, at den kan klare varmen.
Jeg har lige installeret et remskivesystem over min ovn (bare en krog i loftet og en anden på en af ​​væggene) og bruger det til at suspendere min taske minimalt, så den ikke rører ved kedlens bund, mens jeg opvarmer den (Jeg tager det ikke engang ud af urten). Det er praktisk, også når jeg fjerner kornene, kan jeg lade det dryppe over mos under opvarmning.
En stor ting, jeg lærte om at opretholde varmen, er at du vil holde låget på, hvis du vil holde temperaturen og slukket, hvis du vil sænke den lidt. Jeg designede min taske til stort set at stoppe et par centimeter fra bunden og fik bunden til at have fire sammenflettede trekanter, der førte til en flad bund. På den måde er det mindre sandsynligt, at posen er i direkte kontakt med bunden. Det har fungeret godt for mig. Men igen bruger jeg en elektrisk komfur. Ikke en høj BTU gasbrænder.
Cleber Goncalves
2013-03-27 01:50:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mine to cent:

Ifølge det spørgsmål, jeg stillede for et stykke tid siden, skal det volumen, du får brug for, være omkring 40 liter.

BIAB-mos vil have en lavere effektivitet sammenlignet med batch- eller fluespredning. Urten på den anden side kan være af bedre kvalitet. Du kan afhjælpe den lavere effektivitet ved at tilføje flere korn, som igen vil kræve en større kedel ...

"urten på den anden side kan være af bedre kvalitet" - Bedre kvalitet hvordan? Vær venlig at være specifik, jeg er ikke bekendt med denne påstand.
@GalapagosJim Jeg tror, ​​at hovedårsagen er den mindskede risiko for tanninekstraktion. Hørt det her: http://thebrewingnetwork.com/shows/670
+1 Tak for podcastlinket, nød virkelig episoden. Hvad jeg dog får fra episoden, er, at urt ender med at blive mere overskyet og mindre klart som følge af ikke at bruge en traditionel mos / spargemetode.
De siger, at derimod hverken Jamil eller Palmer havde meget praktisk erfaring med BIAB. Jeg ville prøve det og drage mine egne konklusioner. På sinle batch, jeg gjorde indtil videre, kunne jeg ikke se meget forskel.
Dette er bare ikke sandt. Det er helt afhængigt af, hvor meget korn du bruger, så det siger ingen mening at sige "10,5 gallon". Du kan klare dig med ca. 1,25 liter vand pr. Pund korn er generelt fint efter min erfaring. Du behøver ikke engang at koge fuldt ud. Brug af mere vand kan øge din effektivitet, men det er ikke nødvendigt. Du kan altid tilføje nogle DME, hvis du går glip af dit mål OG. Du kan nemt brygge en lille stil som Mild eller Bitter med 3-4 liter vand. Større øl har brug for mere vand.
@paul Spørgsmålet angav ikke noget af det, mit svar var inden for grænserne for mit tidligere spørgsmål, og for den slags øl, jeg specificerer der, er det faktisk gyldigt.
Undskyld, jeg synes stadig, det er et dårligt svar. Spørgsmålet angiver ikke en stil - din gør det - men du besvarer ikke dit spørgsmål, så dit svar på dette spørgsmål bør ikke være inden for grænserne for dit tidligere spørgsmål. Dette spørgsmål spørger, hvor stor en gryde du har brug for, og du ikke har brug for en 10 gallon gryde for at brygge en 5 gallons portion øl. Jeg har brygget fantastisk, fuldkornet BIAB-øl i en potte på 6 liter - og jeg kogte kun ca. 3,5 liter og tilsatte vand senere, så jeg havde virkelig kun brug for en potte på 5 liter!
@paul Nå, jeg antog en almindelig øl med den almindelige BIAB-proces (fuld kog). Du svarer heller ikke på spørgsmålet, eller rettere, du sætter grænser ligesom jeg gjorde, hvis du har brug for 1,25 liter vand / pund korn eller antager en koncentreret kog med senere vandtilskud. Hvis du laver en lille øl, har du brug for en mindre beholder, en større øl kræver en større øl, medmindre du bruger simpelt sukker eller tilsætter vand eller gør andre tricks. Mit svar giver en midtvejsstørrelse, men jeg antager, at vi kan være enige om at være uenige i denne. :)


Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...