Spørgsmål:
Er der en måde at få rodølsmag / lugt ud af kegging-udstyr?
J Wynia
2010-11-10 08:46:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har siden lært bedre, men da jeg først fik min kegging-opsætning, satte jeg rodøl på en af ​​linjerne. Efter at keg var tom, besluttede jeg at lægge sodavand i stedet for. Desværre er rodølsduften ret stærk.

Som jeg sagde, har jeg siden lært, at dette er et problem, og du bør ikke lægge rodøl derinde. Men her er jeg, efter at have begået den fejl. Er der noget, jeg kan gøre, uden at erstatte alt, der rørte ved rodøl?

Afklaring: Her er hvad jeg alle har prøvet. Jeg løb en hel keg fuld af oxyclean gennem linjen efterfulgt af en hel keg fuld af sodavand. På begge kørte jeg væsken temmelig langsomt igennem og lod den sidde i linjerne et stykke tid, før jeg løb lidt mere igennem.

På dette tidspunkt smager lige sodavand stadig tydeligt af rodøl, selvom når det vand er aromatiseret med appelsin, det maskerer det nok til, at jeg ikke kan smage rodølen.

I slutningen af ​​denne keg vand, hvis jeg stadig smager på den, tror jeg, jeg vil erstatte hele slangen op til tårnet (som jeg faktisk ikke kan finde ud af, hvordan jeg skal rive fra hinanden), genopbygge keglen med nye O-ringe, og hvis ingen har bedre ideer, kan jeg måske også udskifte hele tårnet (således at have erstattet alt, hvad der rørte ved rodølen.).

Take-away for dem, der ønsker rodøl på hanen, er det bedste valg at have smagssirupen i en flaske med en pumpe (som dem på kaffebaren) og læg bare sodavand i keglen. På den måde kan du lave dine egne sodavand ved mix og match, og intet af dit udstyr får den rodølssmag i sig.

Jeg har spekuleret på det samme ...
Tre svar:
CJBrew
2010-11-10 21:34:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Har du prøvet at blæse rørene osv. i rengøringsmiddel til blegemiddel / ølrør? Du skal være forsigtig med at blæse metaller, men plastik skal være OK.

Dog - Jeg ville blive overrasket, hvis aromaen ville overføres til øl, givet den tid, væsken bliver i røret. Hvis det værste tilfælde er at have noget let ingefær ale, kan du lige så godt bruge disse linjer igen. Ingefær-lugt vil falme over tid.

På den anden side, hvis det kun er plastrør, der er problemet, vil du måske udskifte dem - plastrør er ret billigt.

Jeg var overrasket over, hvor meget aroma og smag også overføres til sodavandet, men det er umiskendeligt "rodøl" duftende og aromatiseret.
Kan du registrere, om duften er i plastslangen? Jeg ville først prøve at skylle udstyret med masser af vand. Ølrenser eller blegemiddel fungerer muligvis også, men vand er billigt og skal gøre et rimeligt stykke arbejde. Skyl det igennem, indtil vandet ikke smager eller lugter af ingefær ...
paul
2013-05-02 20:46:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

PBW + varmt vand (jeg tror 140 ° F er det anbefalede temp.) har altid fungeret for mig på dele i rustfrit stål. Det kan være nødvendigt at udskifte plastdelene, dvs. slanger, hvis linierenser eller PBW ikke fungerer.

ASTX813
2013-05-03 00:42:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg foreslår, at du markerer rodølens ildelugtende linjer som dit sodavandudstyr og får nye "kun øl" -linjer. Du kan muligvis få lugten ud af plasten med nok varme og tid, men de er billige materialer. Alle de dyre metaldele, der kom i kontakt, skulle være fine. Sørg for at overveje dine kegns tætninger, det er muligt, at du får aroma fra o-ringene til poppet.Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 2.0-licens, den distribueres under.
Loading...