Spørgsmål:
Opnåede ikke forventet FG. Skal jeg udsætte aftapning? Også: Det ser underligt ud!
David F. B.
2020-06-08 23:05:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg er nybegynderbrygger, der i øjeblikket prøver lykken med et irsk red ale-sæt. Jeg har fulgt instruktionerne (som ikke var komplicerede, da det er et sæt), og jeg har ladet det brygge i ca. 6 dage nu (instruktionerne hævder, at 4-6 dage er færdige i 18-20 ° C).

Første spørgsmål : Indtrængningerne siger, at ale burde læse konstant under 1.014 °, når den er færdig, men jeg målte den til lidt over 1.017 ° både i går og i dag. Jeg kontrollerede temperaturen i dag, og det var 17 ° C. Jeg tror ikke, jeg har behandlet min gær særlig godt temperaturmæssigt; vejret her og min mangel på reel temperaturregulering har sandsynligvis ført til temperaturer mellem 16-22 ° C (det var sandsynligvis for varmt, da jeg begyndte at brygge og for køligt de sidste par dage).

Så jeg spekulerer på: Skal jeg varme det op til 20 ° C og lade det sidde et par dage for at være på den sikre side, eller skal jeg acceptere den lidt højere tyngdekraftsaflæsning og bare flaske den?

Andet spørgsmål : Jeg bemærkede, at efter at krausen forsvandt, er der disse brune "floaters" på overfladen (jeg tilføjer et billede), næsten som noget af den tørre gær klumpet sammen. Ser det normalt ud, eller lykkedes det mig at få en infektion ved mit første forsøg på ølbryggning? (Det lugter slet ikke, hvis det lugter overraskende sødt, næsten vin-ish.)

Jeg vil værdsætte ethvert input. På forhånd tak!

enter image description here

Rediger : Som en sidste opdatering troede jeg, at jeg ville sende, hvordan øl viste sig. Efter at have efterladt ølen alene i et stykke tid, forblev tyngdekraften stabil ved 1.015 °. Jeg aner ikke, hvorfor FG endte for højt. (Tanker, nogen?) Under alle omstændigheder flaskede jeg ølen med kulsyreholdige dråber og lod den sidde i min kælder i cirka to uger, før jeg endelig smagte på den.

Ølen blev ret god, dog lidt for maltet. Det kulsyreholdigt pænt, udelukkede død gær som synderen for den høje FG. Endnu en uge senere smagte ølen endnu bedre og ikke så sød; det ser ud til, at en anden uge i flasken gjorde vidundere for smagen (tålmodighed vender tilbage for at bide mig i røvet igen). Det har en dejlig frugtagtig karakter, men er stadig bitter nok til at holde tingene afbalanceret (i det mindste efter den tredje uge efter aftapning). Jeg vil beskrive det som interessant og forfriskende, og det har en behagelig lysebrun rød farve.

Alt i alt er jeg en meget glad bryggeri i øjeblikket, og jeg ser frem til min næste batch ( en helles lager). For de af jer, der er interesserede, brugte jeg St. Peter's Ruby Red Ale kit. Glædelig brygning, folkens!

** Opdatering **: For nu tager jeg det bare op til 19 ° C og giver det et røre for at prøve at få gæren i gang, så kontrollerer jeg tyngdekraften igen om et par dage. Og selvom det er forurenet, vil jeg sandsynligvis ikke kassere det, medmindre nogen hævder, at det er farligt.
** FYI **: Jeg sender flere opdateringer i svarets kommentarer nedenfor.
Du kunne [redigere] dit spørgsmål i stedet for at sende kommentarer. Kommentarer kan eller måske ikke vises oprindeligt og vises normalt i rækkefølge, ikke kronologisk.
Tak fordi du påpegede dette!
En svar:
Luke
2020-06-09 08:49:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Den øl har bestemt brug for mere tid. Det er sandsynligt, at perioder med lavere temperatur bremset eller potentielt endda stoppet gæring, og den søde lugt, du beskriver, er sandsynligvis usyret sukker i urten. Du skal bare varme det brygge lidt op (19 ° C, som du har sagt, at der er perfekt) og vent mindst et par dage i det mindste. I bedste fald vil aftapning nu give dig en sød, grøntsmagende øl - og i værste fald flaskebomber.

Det ser heller ikke ud til at være smittet for mig - det ligner bare standard gærflåder. Hvis du ikke allerede har omrørt det, ville jeg blot opvarme det og lade det være. Fra bryggets udseende er gæren stadig suspenderet, og omrøring vil simpelthen introducere muligheden for iltning. Hvis du rører, så prøv at minimere enhver stænk (og så hårdt som det er at modstå at kigge, så prøv også at holde låget på gæringsbeholderen).

Jeg har set det sagt, at tålmodighed er en af de sværeste ting for nye hjemmebryggere at lære. Jeg kender ikke nogen anden, men det var bestemt for mig. Bare varme det op, slappe af, give det et par dage (eller endda en uge) og derefter tage en anden læsning. Og hvis du stadig er bekymret for infektioner, skal du give prøven en lugt og smag - hvis den ikke lugter eller smager surt eller på anden måde er slukket, er det næsten helt sikkert fint.

Tak for beroligelsen! Du har helt ret i, at tålmodighed er hård, især når du ser frem til din første hjemmebryggede pint. Det ser ud til at sidde ret stabilt ved 18 ° C nu. Jeg lader det være alene og kommer tilbage om et par dage. Skål!
Glad for at høre, at det er stabiliseret! Dette er ofte et opmuntrende tegn på, at metabolisk aktivitet fortsætter, da gæren udfører deres eksoterme arbejde med at omdanne sukker til alkohol. Bare husk at dette stadig er i den nederste ende af dine gæres foretrukne rækkevidde, og så komplet gæring kan tage en dag eller to længere - så bliv ikke modløs, hvis tyngdeaflæsningen ikke springer for meget ud i det næste par dage. Fortæl os, hvordan du kommer videre!
** Opdatering **: Efter to dage er det op til 20 ° C. Jeg holder rummet køligt for at forhindre det i at stige yderligere. Jeg tog en gravitetsprøve i dag, og ølen er nu omkring 1.015 °. Gav prøven en duft og en smag også. Det lugter meget mindre sødt og mere som klassisk øl med et strejf af honning (?). Smagen var som jeg ville forvente af næsten flad øl ved stuetemperatur; hvis noget, vil jeg sige, at det var overraskende vandigt. Jeg formoder, at det bliver bedre, når det er aftappet og klar. Jeg foretager en ny læsning om endnu et par dage, og forhåbentlig tapper jeg snart på.


Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 4.0-licens, den distribueres under.
Loading...