Spørgsmål:
Kan der dannes methanol, når man brygger en risvin?
user2449761
2019-07-31 21:18:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De fleste mennesker betragter hjemmevinsbrygning som sikker med hensyn til den methanoldosis, der produceres.

Wikipedia nævner 2012 metanolforgiftning i Cambodja, forårsaget af drikkehjem -lavet risvin forurenet med methanol.

Hvordan skete det? Indeholder risen pektiner (som i druer eller bær), der er ansvarlige for dannelsen af ​​methanol? Eller hændelsen skyldtes snarere tilsætningen af ​​ekstra (uprofessionelt destilleret) alkohol forurenet med methanol?

Tre svar:
dmtaylor
2019-08-01 03:03:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Interessant. Dette er den første, jeg virkelig har undersøgt dette. En hurtig Google-søgning førte mig til en undersøgelse foretaget af US National Library of Medicine National Institutes of Health. Denne undersøgelse viste, at gæring af følgende ingredienser undertiden kan føre til relativt store mængder methanol i fermenterede drikkevarer:

Bananer, sukkerrør, agave, blommer

Den koncentration af methanol, der findes i disse gærede drikkevarer varierede højst fra 0 til ca. 1,5-2%. Nogle regeringer som EU finder faktisk, at disse beløb er acceptable, mens de fleste andre regeringer ikke gør det. Den amerikanske regering begrænser for eksempel methanolkoncentrationen til et maksimum på 0,1%, hvilket er meget konservativt og svarer omtrent til blod-alkohol-toksicitetsniveauet for methanol på cirka 0,10-0,15%. Men i mange tilfælde, hvor døden har fundet sted, blev methanolindholdet i disse drikkevarer fundet så højt som 16-25%! Dette får mig til at tro, at der var involveret dårligt spil, eller at ufaglærte destillatorer gjorde et dårligt produkt, hvilket førte til mange eller de fleste af de methanolrelaterede dødsfald, i betragtning af at naturlige udestillerede gæringer ser ud til at være begrænset til omkring 0,2% niveauet. Dette giver også mening, fordi de mest naturligt gærede drikkevarer ikke kan overstige ethanolindhold på ca. 12-14% - gæren bliver bare for træt, før den kan fermentere noget højere end det. Og med mange (mest?) Gærstammer er ethanolgrænsen endnu lavere end det, måske 8-9% for mange af dem.

Den amerikanske undersøgelse siger også: "Methanol produceres under gæring ved hydrolyse af naturligt forekommende pektin ". Så det ser ud til, at du kan være korrekt, at pektin spiller en kritisk rolle i produktionen af ​​methanol.

Så har ris pektin? Nogle kilder indikerer ja. Men er det en reel bekymring? Det er jeg stadig ikke helt sikker på. Jeg gætter, sandsynligvis ikke. Jeg tror, ​​at de dødsfald, vi ser i nyhederne, hovedsageligt skyldes destillatorer, der ikke rigtig ved, hvad de laver. Og hvis du ikke destillerer, tror jeg, at risikoen for skadelige helbredseffekter eller død sandsynligvis er ekstremt lav, forudsat at du naturligvis kun indtager moderate mængder. Høje ethanolniveauer på> 0,40% blodalkoholniveau vil sandsynligvis dræbe dig, før de små fraktioner af procent methanol vil ... medmindre du drikker destillerede drikkevarer. Og jeg er sikker på, at vi ikke behøver at gå ind i statistikkerne og risiciene ved ethanolforgiftning her, det er uden for sagen. Som altid ... indtager enhver alkoholholdig drik på egen risiko, vær ansvarlig, vær ikke dum, alt godt i moderation osv.

Interessant spørgsmål. Tak for at bringe det op. Jeg ville ønske, jeg kunne være mere hjælp. Jeg vil måske se nærmere på dette emne senere, når jeg får mere tid. Skål.

Referencer:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5028366/

https://healthfully.com/list-foods-containing-pectin-5903391.html

https://foodworksblog.wordpress.com/2011/ 06/05 / ris-hvid-eller-brun /

Frank van Wensveen
2019-08-01 15:38:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Enig med dmtaylor og de referencer, han citerede, men tilføjede et par fodnoter:

  • Saccaromyces Cerevisiae (øl / brødgær) og S. Bayanus (vin / destillationsgær) er genetisk ude af stand til at producere mere end minut niveauer af methanol under fermentering.
  • Visse bakterier er i stand til at producere betydelige mængder methanol, men kun under de rette betingelser, under hvilke de delvist oxiderer methan til methanol. Dette kræver tilstedeværelse af metan (et biprodukt fra bakteriel nedbrydning) og ilt.

Bundlinjen er, at så længe du overholder korrekt sanitet (dvs. undgå bakteriel forurening) og administrerer dit ilt niveauer (dvs. lufte / iltes dit must / wort / vask inden du lægger gær og holder det anaerobt derefter) har du INGEN chance for, at methanol forekommer i mere end spormængder.

Kort sagt, a korrekt gæring er sikker.

Gyserhistorierne om sprit, der indeholder methanol, der udsletter hele parter, er resultatet af blanding af methanol i drikkevarer beregnet til konsum (enten ved et uheld eller med vilje). Mens bakteriel forurening tænkeligt kunne producere betydelige mængder methanol, er betingelserne for, at dette kan forekomme, så langt væk fra en normal gæring, at du helt sikkert vil se det, begyndende med lugten af ​​den bakterielle nedbrydning, der producerer den nødvendige metan, og de fatale niveauer ilt, som du skulle have indført i din fermentor.

Escoce
2019-08-31 01:59:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du kan ikke producere farlige niveauer af methanol gennem gæring alene.

Fermentering af en sukkervask producerer næsten ingen methanol.

Fermentering af korn producerer meget lidt methanol.

Fermentering af frugt producerer lidt mere.

I de værste tilfælde bliver du nødt til at drikke 10 liter fermenteret frugtsaft for at få nok methanol til at have en dårlig effekt.

Hvis du fermenterede 10 gallon af en æblevin eller cider, destillerede du den omhyggeligt, methanolforeshotet bliver normalt mindre end 2 oz, hvilket ved cirka 24 gram methanol pr. Oz = 48 gram methanol MEST. Per National Institute of Health er den gennemsnitlige mængde methanol til at dræbe en person 56,2 gram. Så ja ... du bliver nødt til at drikke 10 liter vin for at give dig selv methanolforgiftning. Du vil dø af en hel del andre ting først, hvis du prøvede.

Interessant faktum, de behandler methanol overdosis med ethanol ... Det er rigtigt. Ethanol fortyndes, og methanol kan metabaliseres. Det betyder ikke, at methanol ikke skader dig, det gør det bare mindre skadeligt. Så ja, du vil ikke methanolforgifte dig selv med gærede drikkevarer.Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 4.0-licens, den distribueres under.
Loading...