Spørgsmål:
Skal jeg ryste flasker under konditionering?
STW
2010-12-17 03:30:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har et parti øl, som blev aftappet sidste lørdag, og en ven insisterede på, at jeg skulle ryste dem for at hjælpe med konditioneringen. Han kunne ikke tilbyde nogen særlig grund, så jeg var nysgerrig, om / hvornår det skulle gøres.

Hvis det betyder noget, var disse flasker grundprimeret (jeg troede, han tænkte måske på at sikre, at alt sukker er opløst, hvis det er flaskeprimet).

Syv svar:
baka
2010-12-17 06:15:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg ville ikke gider, men hvis du gør det, skal du ikke ryste dem hårdt, for det vil denaturere nogle af de skumproducerende proteiner og har en chance for at reducere hovedretention.

Vær doven og lad den gøre sine ting.

En meget lille chance, men ja, en chance.
brewchez
2010-12-17 19:13:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Generelt er der ingen grund til at gøre dette, da det bare forlænger bundfældningen af ​​al gæren. Hvis du havde et godt gærsundhed, der går ind i aftappningsfasen, skal alt være i orden.

Jeg kan ikke lide at gribe ind i processen mere end nødvendigt, medmindre der sker noget ud over det sædvanlige.

Hvis dine flasker ikke carb op, eller de ser ud til at være inkonsekvent kulsyreholdige, eller hvis du køler flasken for meget på grund af dårlig opbevaring inden carbing; det er tidspunkter, hvor jeg vil prøve at vække gæren. Men selv da ville jeg ikke ryste dem. På hovedet med forsigtigt hvirvlende ville være den bedste måde.

En sikkerhedsnote vedrørende glas og carbed flasker: Du har virkelig ingen idé om en glasflaske er carbed op indtil du åbner den. Det er meget tænkeligt, at hvis du har nogle flasker, der er flade, og nogle, der er carbed på grund af dårlig sukkerfordeling, kan du have nogle meget stærkt carbed flasker der sidder langs de flade sider. At begynde at ryste dem, fordi man har mistanke om, at gæren ikke bare gør sit job, kan føre til en sprængt flaske. Hvis en øl er overkarberet, og du rystes og vækker alt det vidunderlige kimdannende gærsediment i flasken, kan du skabe en eksplosiv håndgranat af glas. Så brug et håndklæde og dæk hver flaske, hvis du har mistanke om den type fare.

Northern Brewer Chris
2010-12-17 03:43:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg hjælper med at ryste flaskerne, når det konditioneres, fordi det hjælper gæren med at behandle sukkeret hurtigere og producere tryk i hovedrummet, der til sidst vil blive kulsyre i din øl. Du skal kun gøre dette de første par dage med konditionering.

Jeg er ikke sikker på, at rysten faktisk har nogen indvirkning på karbonatiseringstiden ...
Rystningen holder gæren i suspension og kan vække sovende gær til at behandle grundsukkeret. Det er den samme effekt, som en omrøringsplade har på en gærstarter.
tror du, det ville gøre en mærkbar forskel? Ville det være smag, hoved / krop? Jeg eksperimenterer muligvis med en delmængde af den brune øl, jeg tapper i weekenden.
bortset fra en omrøringsplade på en starter forårsager også mere eksponering for ilt samt holder gæren i bund.
Ønskede at stille mit ovennævnte spørgsmål (i kommentarerne) - dette vil hovedsageligt hjælpe med konditionering, men ville det producere en mærkbar forskel i selve ølen?
Når du flasker med øl, kan den fornyede gæring fjerne eller rydde op i nogle smag, der eksisterede før aftapning. I teorien ville en hurtigere og mere kraftig flaskekonditionering måske fjerne mere smag.
Tobi
2010-12-20 01:05:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En grund til at forsøge at holde gæren i suspension er, at en bedre kontakt mellem gær og øl hjælper gæren med at reducere diacetyl. Afhængigt af om du har haft en ordentlig sekundær gæring før aftapning, kan dette være vigtigt. Jeg er dog enig i de sikkerhedsproblemer, der allerede er nævnt længere op.

MatticusVP
2014-04-08 20:11:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg "ryster" ikke mine flasker, mens de konditioneres. Efter at have tilsat min sukker og fyldt mine flasker giver jeg dem et par gode vendinger, som faktisk kunne betragtes som en let rysten, mest for at hjælpe med at sprede mine grundende sukkerarter gennem flasken. Derefter lagde jeg dem væk, indtil det var tid til at drikke.

Jorge Gautier
2014-04-09 20:57:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg foretrækker at tilføje sukker til fermeteren (efter gæring er afsluttet, og jeg er klar til aftapning) i stedet for at tilføje det til hver enkelt flaske. Jeg antager på denne måde, at der ikke er behov for at ryste flaskerne ...

user1206
2011-04-06 20:05:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg er enig med din ven. Jeg ryster altid mine flasker først, når jeg hælder til anden gæring. Vær omhyggelig med at sikre, at den første fementering er færdig, ellers får du flasken til at eksplodere, fordi det er meget CO2. Det hjælper med at skabe et godt hoved ved hældning og hjælper gæren med at blive aktiv igen, især hvis du bruger kulsyreholdige dråber, der ikke opløses med det samme.Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 2.0-licens, den distribueres under.
Loading...