Spørgsmål:
Meget lang primær i plast
bk0
2012-02-15 21:16:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg er lige begyndt med hjemmebrygging. Fyren i den lokale hjemmebryggebutik sværger, at jeg ikke har brug for nogen sekundære fermentorer, at jeg bare skal lade mine bryggerier være i den primære alder og derefter flaskekonditionere dem. Jeg har en plastskovlfermentor og to 5-liters PET-flasker.

Jeg planlægger at brygge nogle øl med høj tyngdekraft (RIS og en engelsk bygvin) samt en tør mjød. Da jeg skal ældes en masse batcher samtidigt, vil jeg hellere ikke bruge ~ $ 40 / hver på glasbøjler.

Jeg vil lade dem være i primær i 4-6 måneder og derefter flaske konditionere dem efter det. Er dette en dårlig idé? Hvad er det værste, der kunne ske?

Måske et dumt spørgsmål, men hvis du lige er begyndt på hjemmebrygging, er ales ales med høj tyngdekraft ikke stedet at finpudse håndværket ...
Det er hvad jeg kan lide. Jeg kan ikke se et punkt i at lave brygge, som jeg ikke drikker og ikke engang gider at købe.
Højrisiko måde at starte på, det er alt, hvad jeg siger. Jeg deler din smag. Plus, hvis du laver 'almindelig' øl, kan du få dine venner til at drikke dine fejl. Held og lykke!
To svar:
Pietro
2012-02-15 21:42:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Forkortet svar: primær dem i 6 uger, og hvis din tyngdekraft er der, hvor du vil have den, så rack til en af ​​dine PET-flasker og alder. Simpelthen kan du have nogle afsmag som følge af autolyse af gær. For øl med højere tyngdekraft ønsker du at lade gæren gøre deres arbejde, men hvis der bliver 9 eller højere ABV, når gæringen er afsluttet, er det et fjendtligt miljø for gær, og de kan nedbrydes og lækker ting indefra deres cellevæg i din øl.

Ikke en ekspert, men min generelle tommelfingerregel er: efter at krausen er aftaget, lad gæren rense nogle af de andre forbindelser (jo højere tyngdekraften er, jo længere), hvis du vil rengør rent din øl, tag den af ​​gærkagen, og lad den modnes ved sin ensomme.

Efter at have overvejet svarene her, er min nuværende plan at få en anden spandgærer og rakke ølene til plastikdrengene. Mejerne gør jeg direkte i karboyen og lader den sidde i et par måneder. Tak for indsigten!
Aaron
2012-02-15 21:45:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det værste , der kan ske, er at du ødelægger batchen (ikke kan drikkes) og ender med farvede beholdere, der giver en mærkelig smag til ting, du bruger dem med.

Det er sandsynligvis usandsynlig. Hvis du bruger plastikspanden i 4-6 måneder med mjødet, kan du ende med at udvask nogle af plastkemikalierne i mjødet, hvilket giver det en plastic smag. Hvis du er indstillet på at bruge plastik, vil jeg gå efter PET-flaskerne, da de faktisk er beregnet til gæring på længere sigt. De hævder at være lige så gode som glas, men jeg har kun læst om folk, der bruger dem til øl, som er derinde i en betydeligt kortere periode.

Personligt bruger jeg kun en primær gæring til mine mjødder, og jeg gør det i en glasdreng. Jeg har 14 af dem, der går lige nu. Hvis omkostningerne er problemet, vil jeg foreslå at slå dine venner op for en vis investeringskapital. Et løfte om et halvt dusin flasker mjød kan virkelig løsne pungstrengene. = D

Jeg vil også tjekke Craigs-listen for glasbøjler, jeg er også en plast-phobe (sandsynligvis unødigt). Jeg fandt en fyr i MD, der bragte lastvogne med 5 gallon carboys fra sin fars (solgte) kildevandsvirksomhed i NC. Fik 5 af dem til $ 40.
Intet held med carboys på craigslist. :(
Hvis du er en nybegynderbrygger og går med PET, vil jeg kraftigt overveje at læse instruktionerne om 'rengøring og pleje' på websiden til bedre flaske, før du køber dem. Begrænsningerne på mængden af ​​eksponering for StarSani og PBW, som disse flasker kan tage, er meget restriktive. Da jeg var en ny brygger, knækkede mine bryggerier og jeg en med overdreven sanitet. De to andre fra samme årgang er stadig intakte, men viser tegn på revner. Glassten!


Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...