Spørgsmål:
Gæring sidder stadig fast efter tilsætning af næringsstoffer?
JeanMi
2018-05-03 13:22:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg brygger en kejserlig øl, og det ser ud til, at jeg har et problem med, at min urt sidder fast i gæring ved 1.040.

Min urt er hvedeekstrakt 3,4 kg og 1 kg candsukker, gennemsyret af noget havregryn, mesured OG er 1.074. Min gær er belgisk med II (WLP410). Jeg har lavet en 1,5L starter, min pitchhastighed skal være omkring 0,90, min gæringstemperatur er 20,5 ° C

Jeg bruger et tilt-hydrometer til realtidskontrol af min tyngdekraft, jeg bemærkede det sad fast efter 2 dage, (gæringens begyndelse var meget hurtig og effektiv).

Jeg tog øjeblikkelig handling ved at røre min urt og tilføje nogle kogte døde bagegær (som næringsstof), men i dag ser det ud til, at gæring ikke er genstarter du virkelig? (se graf)

Hvad skal min næste handling være? Lav en ny starter af WLP410 og repitch? vent?

fermentation profile

Tak :)

Skål,

Hvad bruger du til den funky graf?
Jeg bruger mit Tilt Bluetooth-hydrometer til at gemme værdierne i en database og plotte dem med Chart.js (https://www.chartjs.org/) :)
Få dig noget vin gær, Pasteur Champagne kommer til at tænke på, lav en starter og pitch det. Det tygger gennem enden af ​​sukkeret, hvis der er nogen ...
Fem svar:
Evil Zymurgist
2018-05-03 18:08:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ilt kan på dette tidspunkt skabe en vis oxidation af smagsstoffer (vådt papir), da du er tæt på 50% dæmpning.

Prøv at varme det op og virvle mere. Jeg ville gå til 74 ° F.

Jeg vil stille spørgsmålstegn ved din måleenhed. Du skal ikke have nogen væsentlige stigninger, før den er afsluttet. Normalt på en graf i slutningen af ​​gæringen er en let stigning i tyngdekraften indikatoren for gærcelledød. Det burde virkelig ikke have så mange savtandspidser.

Det kan også være en god idé at læse specifikationsarket på dit hvedeekstrakt. Nogle hvedeekstrakter har bevidst meget reststivelse og er kun beregnet som 50% af de gærbare stoffer. Dybest set er du muligvis ved terminal tyngdekraft. Du kan kontrollere med en jodtest af en prøve af urten.

Også den gennemsyrede havre tilføjer stivelse, der påvirker tyngdekraften, men vil ikke kunne formes .

Hej, thx til at svare, angående måleenheden, værdierne er meget støjende, men det samlede gennemsnit er korrekt, f.eks. Jeg kontrollerede OG med 3 enheder (refacto, Tilt og almindeligt hydrometer), og de 3 gav mig nøjagtigt den samme værdi. Jeg har allerede brygget en øl med det samme ekstrakt, og den havde ikke unfermentables (jeg nåede min forventede FG), og til sidst er det gennemsyrede korn kun 350 g, hvilket er meget lidt sammenlignet med de 3,4 kg ekstrakt. Jeg rører det forsigtigt fra nu af, ellers gentager jeg
Mr_road
2018-05-03 13:48:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det er højst sandsynligt ikke de næringsstoffer, der er nødvendige, men ilt, din omrøring vil have introduceret tilstrækkelig ilt til at tabe yderligere 5 tyngdepunkter.

Jeg anbefaler at springe toppen og give den en rigtig god omrør, og en ryste, dette vil gøre to ting, først får du mere ilt ind i urten og resuspenderer også gæren.

Jeg gjorde faktisk en god omrøring i 3-4 minutter. Skal jeg pumpe ilt ind som en skør?
give det endnu en god omrøring, og du bør se det falde yderligere.
JeanMi
2018-05-07 12:23:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Så faktisk, efter en uges tid, har jeg nye data.

Som du kan se på grafen nedenfor, startede min fermentering igen og lavede langsomt sin vej til ~ 1.020 (den fermenterer stadig og jeg Jeg lader den ligge i en uge mere eller deromkring.

Fermentering var faktisk fast, og der var stadig meget gærbart sukker, mit gæt er, at mit oprindelige problem ikke var nok iltning af urten, da jeg begyndte gæring .

Omrøring med det samme, når stalling sandsynligvis har genstartet væksten af ​​gær, og efter en smule forsinkelse startede gæringen langsomt igen. (Jeg øgede også temperaturen til 21,5 ° C for at hjælpe)

Mine konklusioner, baseret på min erfaring og svar fra andre mennesker, er:

  • Oxygenering er kritisk for god gæring, især for urt med høj tyngdekraft (jeg havde gjort den samme starter og iltning for en urt med lavere tyngdekraft, og det havde fungeret som en charme, denne er højere tyngdekraft og kræver derfor mere ilt i urt).

  • Hvis gæringen sidder fast tidligt i gæringen, kan omrøring være en løsning til at re-oxygenere lidt, men oxidering kan forekomme, så ingen omrøring i dæmpning er over 50%.

  • Temperaturstigning fra 20 ° C til 22 ° C kan også have hjulpet genstart

  • krausening kunne være en anden god endelig løsning på fast gæring, jeg behøvede ikke at gøre det denne gang, men definitivt værd at prøve, hvis det var nødvendigt.

  • Tålmodighed er det vigtigste! Inden du prøver, skal du vente og se, om der virkelig er et problem!

New data of gravity vs time

Tak til alle til besvarelse :)

Denny Conn
2018-05-03 20:37:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det er sandsynligt, at din gæring er færdig, ikke sidder fast.

Jeg har allerede brygget en øl med det samme ekstrakt, og den havde ikke unfermentables (jeg nåede min forventede FG), og til sidst er det gennemsyrede korn kun 350 g, hvilket er meget lidt sammenlignet med de 3,4 kg ekstrakt, også har jeg 1 kg candi sukker, det er helt sikkert gærbart, mål FG er 1.016, jeg kan ikke rigtig se, hvordan det kunne være færdigt?
Roman
2018-05-07 04:55:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mit gæt er, at din starter var for lille, og at du måske ikke havde sat næringsstoffer i den. Husk, starter er det bedste sted at sætte ekstra næringsstoffer i. Kedel er den næstbedste. Fermenter på tidspunktet for fast gæring - ubrugelig.

Hverken opvarmning eller ophidsende gær plejede at hjælpe mig med fast gæring. Måske for et par punkter, men ikke seriøst. Især i dette tilfælde: belgisk humor er allerede lav flokkulerende gær, og jeg vedder på, at der stadig er meget i suspension.

Hvad der hjalp var en teknik kaldet krausening. Det er effektivt som en ny starter fremstillet af samme urt. Du kan prøve at oprette 1 liter lignende profilurt med ekstrakt og humle, snarere ~ 1.040 i tyngdekraften (for ikke at stresse gær), sørg for at den fodres og luftes meget godt og dumpes i din fermenter efter 16-24 timer, når det er på højeste krausen. Du skal ikke bekymre dig meget om oxidation, da aktiv gær vil forbruge det ekstra ilt, du vil tilføje med "starter".

Lav næste starter til en passende størrelse.Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 4.0-licens, den distribueres under.
Loading...