Spørgsmål:
Er der nogle tricks til at fjerne etiketter fra flasker?
Joe Phillips
2010-11-09 10:58:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nogle etiketter kan være en smerte at fjerne. Jeg har prøvet at bløde flasker i vand med en lille smule opvaskesæbe, men det gør ikke rigtig meget for at nedbryde klæbemidlet. Hvilke metoder har du til nemt at fjerne etiketter?

- Grundlæggerflasker - godt. Etiketter kommer lige ud i en varm blødgøring. - klokkeflasker - dårligt. prøv ikke engang.
Hvis du er heldig nok til at bo i eller komme igennem Wisconsin, er New Glarus-etiketter også meget lette at fjerne. Efter eller under en varm gennemblødning falder de med det samme.
22 svar:
Jeff L
2010-11-09 11:06:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

OxiClean . Tingene gør underværker. Fyld en spand med en skefuld OxiClean og varmt vand, og lad flaskerne suge i ca. en time. De fleste etiketter glider simpelthen lige væk; nogle flyder endda lige fra flaskerne til overfladen. Dem, der ikke er lette at fjerne med en klud eller svamp.

Du vil generelt heller aldrig bruge opvaskemiddel eller rengøringsmiddel på noget, der kommer i kontakt med din øl. Vaskemidler efterlader ofte en rest eller belægning, der kan dræbe tilbageholdelse af hovedet.

OxyClean er også fantastisk til at fjerne tørret gunk fra indersiden af ​​flasker, hvis du glemmer at skylle dem ud lige efter at have drukket.
Og hvis OxyClean stadig efterlader klæbrige rester, skal du bare få en opofrende stålskrubbe fra dollarbutikken (og ja, det vil sandsynligvis være ubrugelig bagefter, hvis du bruger stålpuden på mange flasker).
Mener du ekstra limrester fra flaskerne? Jeg bruger normalt den uslebne side af en opvaskesvamp eller en klud til at fjerne det. OxyClean selv efterlader ikke noget efter skylning.
OxyClean er også kendt i bryggerier som B-Brite. Det er det samme kemiske natriumpercarbonat. Jeg bruger det til rengøring af alle ikke-stålgenstande, fungerer godt på plastikslanger og glas. Sug det et stykke tid i tingene, og de fleste etiketter kommer ret let ud.
Jeg har også haft stor held med Oxy Clean. Dem, der er særligt stædige, lader jeg bare sidde længere.
Seriøst prøvede bare dette. OMG sparede så meget tid!
Jeg har brugt rengøringsmidler i mine gryder, gæring og flasker. Ikke den bedste vane, som det viser sig? Fjerner OxyClean nævnte rester?
@JeffL Hvis du drikker belgisk øl, ville du være stolt over at holde etiketterne fast. De er kunstværker.
For dem der ikke kommer let ud med Oxi Clean, kaster jeg dem ud og laver et dumpster-dyk til den lokale ølbar om morgenen, efter at en øl med let aftagelige etiketter var på speciel!
De billige generiske OxiClean-alternativer fungerer også ret godt. PBW fungerer lidt bedre end OxiClean, det er stort set det samme, men det er stærkere.
Jeg bruger varmt vand og PBW. Det får etiketterne af og renser også indersiden af ​​flaskerne. Jeg mener, at det stort set er det samme som OxiClean, fordi det er et percarbonatrenser, men det er et andet alternativ, og en der findes i de fleste bryggeriforretningsbutikker. Jeg har ikke prøvet OxiClean, men PBW renser glas som intet andet jeg har prøvet.
Ja B-Brite fungerer godt, og jeg forstår, at den har den samme aktive ingrediens.
dthorpe
2010-11-09 14:02:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

For at fjerne dine egne etiketter, som du påfører dine flasker, skal du bruge en etiket med et klæbemiddel, der kan opløses i varmt vand. Når du er klar til at genbruge dine flasker, er det alt, hvad der er nødvendigt for at skubbe etiketterne væk fra blød i varmt sæbevand.

Fjernelse af etiketter fra butikskøbte drikkeflasker kan rammes eller gå glip af, fordi hver tapper kan Brug forskellige etiketmaterialer og forskellige klæbemidler. Ved tilfældig prøveudtagning har jeg fundet, at nogle etiketter glider af i varmt vand, nogle skræller af efter påføring af opløsningsmiddel, og andre slipper aldrig glasset løs.

Jeg har en kur-alt, der fjerner alle etiket fra hver flaske: 500 grader F i en keramisk ovn i cirka en time forbrænder hver organisk forbindelse i etiketten og klæbemidlet. Nogle klæbemidler ætser overfladen på glasset, så der kan være en skygge, men der er ingen etiket! Gå dog ikke meget højere end 500F, ellers kan flasken begynde at blødgøre og deformere.

Det er hardcore
Jeg ville ikke købe en ovn bare for at fjerne flaskemærker, men hvis du alligevel har en ovn ....;>
Wow. Det er en ny.
En tur til ovnen er også praktisk til at slippe af med ukendt biogunk, der vokser inde i flasken, især kagen på ting, som flaskebørsten ikke helt kan skrubbe hårdt nok. Efter afkøling af ovnen skal du bare skylle asken ud af flasken! (Jeg hentede en skare med 22 oz hjemmebryggede flasker via Freecycle. De havde været ude i flere måneder og var virkelig, virkelig grimme. Ovnbehandlingen brænder alle synder væk.;>
Hvad er de etiketter, du bruger (til dine egne etiketter), der er vandopløselige? Har du problemer med dem med kondens, når ølen kommer ud af køleskabet?
Jeg har brugt aftagelige etiketter, der kan fjernes varmt, solgt under mærket "4th and Vine". For at vand kan fjerne etiketten, skal vandet være VARMT og sæbevand. Koldt vand har ingen indflydelse på klæbemidlet ("isspandstesten"). Jeg købte en pakke med disse mærker hos vores lokale bryggeriforsyning, Seven Bridges Cooperative i Santa Cruz: http://www.breworganic.com/peelandstickprinterlabels48ct.aspx. Her er mere info: http://www.midwestsupplies.com/wine-label-removing.html
Ovn bruger en tone af energi, ikke? Det lyder ikke som om det ville være for omkostningseffektivt (eller miljøvenligt).
Aftalt, det er for stort. Men det virker! Det er heller ikke uoverkommeligt at køre en ovn. Til en pris på $ 0,11 / KWH for elektricitet koster en lille (27x14 tommer interiør) 14KW elektrisk ovn ca. $ 1,54 pr. Time at skyde.
"tag af og nuk hele stedet fra kredsløb. Det er den eneste måde at være sikker på."
+1 for at bemærke, at nogle bare glider af i varmt vand. Skriv en note til dig selv, hvilke der gør, og hvis du kan lide det / disse mærker, drik dem og hold dem for nem fjernelse, når du har brug for flere flasker.
Ovnmetoden undgår også behovet for separat sterilisering
Nicholas Trandem
2010-11-10 04:42:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har prøvet et par løsninger, men den, der fungerer bedst for mig, er en natblødning i et stort kar med vand med en halv gallon ammoniak. Etiketterne glider bare lige ud.

Og også billigt!
Vi behøvede ikke engang at lade dem sidde natten over bortset fra lejlighedsvis supermærke.
danivovich
2010-11-10 06:57:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har brugt et stort kar vand med noget bagepulver i. Jeg kastede bare skyllede flasker derinde, da jeg samlede dem. Ikke sikker på, hvor lang tid det virkelig tog, da jeg ikke prøvede at fjerne etiketterne i et stykke tid, men de kom virkelig let ud. Hvad angår mængden af ​​bagepulver, måske en teskefuld pr. 2 eller 3 gallon? Ikke så meget.

Port16
2013-10-18 01:34:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sådan slettes etiketterne

Jeg tilføjer kun en lille smule her. Jeg bruger kun OxyClean som mange andre, men hvad jeg gør er at sætte flaskerne op i en køler og derefter fylde dem med varmt vand fra hanen. Dump lidt oxyclean i køleren, og fyld det med varmt vand.

Det holder tempoet ganske længe, ​​efter et par timer flyder etiketterne væk, eller de kommer ud med bare et let træk.

Nogle gange er der en smule etiketrester, der hænger rundt på nogle flasker, der kommer ud med en hurtig skrubbesvamp.

Sætter etiketter på stærk >

Da jeg mærkede mine flasker, brugte jeg standardprinterpapir, skar det op med en saks og brugte derefter mælk på en pensel lige på etiketkanterne for at få det til at klæbe . Du skal holde den der i ca. 3 sekunder og derefter sætte den til siden for at tørre. Disse etiketter kommer meget let ud.

Hvad jeg laver nu

I disse dage er jeg blevet doven, jeg bruger bare de små Avery runde etiketter og placerer dem på flaskehætterne efter aftapning. Meget lettere.

EmpiricAles
2014-01-31 13:02:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kommercielle bryggerier bruger to hovedtyper af etiketter: Limetiketter og Etiketter af klistermærker .

Limetiketter stærk > er lette at fjerne ved at lægge dem i blød i percarbonatbaserede rensemidler (OxyClean, Easy Clean, B-Brite, One Step, PBW og andre). Du kan også bruge vand plus ammoniak eller bare almindeligt varmt vand. Noget skrabning kan være påkrævet for fuldstændig fjernelse. Limmærker bruges oftest af større bryggerier, fordi de kan påføres i høj hastighed, og etiketterne selv er billige.

Mindre bryggerier bruger en tendens til etiketter af klistermærketypen , fordi mærkningsudstyret er billigere at købe og vedligeholde. Desværre for hjemmebryggere er disse etiketter næsten umulige at komme af uden oliebaserede opløsningsmidler (som WD-40, mineralsk spiritus osv.) Eller citrus affedtningsmidler .

Prøv at suge flaskerne i blød, og hvis etiketten kommer af, er det godt. Du er færdig. Hvis der er en klæbrig rest tilbage, så prøv at bruge en citrusbaseret affedtningsmiddel.

Fishtoaster
2010-11-09 11:05:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sug med blegemiddel i 1+ timer i oprindeligt varmt vand. Skrot dem derefter af med en smørkniv, som at fiske en log, fungerer godt.

flatscaster
2010-11-17 22:56:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

få et par af disse handsker kog vand i din brygkrukke og læg i så mange flasker, som du kan passe, og kog dem i et par minutter, tag handskerne på og klem flaskerne i den ene hånd og drej dem, etiketterne kommer lige af. Du kan komme igennem 48 på ingen tid.

fearoffours
2010-11-09 17:00:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg finder normalt, at blødgøre dem i min steriliseringsopløsning gør et fremragende stykke arbejde.

CaveMan
2010-11-18 00:41:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Blød bare i varmt vand, de fleste kommer let ud. Genbrug dem, der ikke gør.

Jeg befinder mig stadig i at skrabe dem af
Ja nogle tager lidt mere arbejde end andre, afhænger af mærket og hvor meget lim de bruger. Jeg genbrugte bare de hårdere. Jeg drikker nok til at skåne dem: P
Evil Zymurgist
2018-04-04 18:06:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Skrubber i rustfrit stål

Disse gør hurtigt arbejde med etiketter og klæbemidler.

Blødgøring af flaskerne gør det meget lettere, men disse skrubber fungerer selv uden iblødsætning.

Varmt vand med lidt rengøringsmiddel (oxyclean) eller endda opvaskesæbe, hvis du laver en øl ren vask senere.

Malede etiketter. Blød i stjerner, og brug derefter skrubber.

Hvad der får disse til at fungere så godt, er at det er som at have mange barberbladkanter på flaskeoverfladen. Så de skar papiret, folie, lim, maling med det samme.

De frigøres let. De fleste pad scrubbers fyldes op med goo, og du kaster dybest set og får en ny. Disse rengøres let.

De ridser ikke glas eller rustfrit stål. I modsætning til nogle skrubbepuder, der bruger slibemidler.

enter image description here

user3639
2013-07-21 02:41:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Få et øjeblikkeligt resultat uden at vente, blød etiketten med white spirit på en klud.

Du kan bruge den på næsten enhver overflade undtagen nogle gennemsigtige plastmaterialer (f.eks. CD-kasser), der bliver kedelige. I så fald skal du bruge renseri petroleum som kun kræver lidt mere gnidning.

Både hvid spiritus og renserierolie fordamper for det meste ved stuetemperatur. med en eller anden lugt. Under alle omstændigheder anbefaler jeg, at du fjerner resterende opløsningsmiddel med almindelig opvaskemiddel, før du bruger beholderen til opbevaring af mad eller drikke.

Begge opløsningsmidler sælges meget billigere end de, der specifikt markedsføres som etiket, der fjerner væsker.

Luke McCallum
2016-06-17 08:49:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Min proces indebærer, at flaskerne blødgøres i en spand Napisan eller lignende i en dag eller deromkring, hvorefter jeg bruger en smørkniv til at fjerne de bløde etiketter.

Tag fat i en Magic Eraser og giv dem en skrubbe for enhver resterende lim. Micro Slid af Magic Eraser fungerer som en godbid.

Denne metode giver mig mulighed for at afmærke op til 100 flasker på under en time.

CLJ
2010-11-10 08:38:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvis du har råd til det, er det virkelig rart at købe nyt glas. Hvis ikke, kan du få nogle etiketter nemmere end andre. Du bliver muligvis nødt til at eksperimentere for at se, hvilke der er nemmest at fjerne.

Du ved, at du er hjemmebrygger, når hvor let etiketterne kommer af, er en faktor i dit ølvalg :-) Alvorligt nok bruger mange af de 22 oz flasker fra mindre håndværksbryggerier et klæbemiddel, der giver dig mulighed for bare at skrælle etiketterne af, nej iblødsætning kræves. Jeg tror, ​​disse gøres på en bærbar aftappningslinje.
Matt Olenik
2010-11-18 02:01:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

For stædige etiketter, prøv et organisk opløsningsmiddel som acetone. Det skal fjerne mest almindelig etiket og efterlader ingen rester. Gnidning af alkohol fungerer muligvis også.

Aceton vil gøre mange plastoverflader (både gennemsigtige og ingen gennemsigtige) kedelige.
Curtis
2010-11-18 03:33:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg kan godt lide De-Solv-It. Du kan normalt finde det på Ace Hardware.

Bare spray for at mætte etiketten eller resterne, vent 10-20 minutter, og det skal gnides med det samme. Den er lavet af citrusolier og andre organiske ingredienser, så det skal være sikkert. Det lugter som appelsiner og har en let fedtet fornemmelse, men det vaskes let af med sæbe og vand.

Vær forsigtig der. "Organisk" betyder ikke sikkert eller harmløst. Hemlock er helt naturlig og kan mærkes som USDA organisk, hvis der ikke blev brugt pesticider eller syntetiske gødninger i produktionen. Enhver syre i tilstrækkelig koncentration kan være dødelig eller forbrænde dit ansigt - inklusive citronsyre og eddikesyre (eddike). Citrusolie fås i mange husholdningsrengøringsmidler i dag, men den fås også i koncentreret form til brug som en lav-VOC malingstripper. Det tager hud og hår lige så let af som gammel maling.
Verity
2015-09-19 09:50:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Har du nogensinde prøvet en varmepistol? Varmen blødgør limen, og den bliver varmere end en føntørrer. De bruger dem til at fjerne etiketter i nogle fabrikker. Bare pas på ikke at synge og brug noget ud over dine hænder til at skrælle det af (måske en spartel)

Jarrod Smith
2016-06-17 05:29:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mineralterpentin ("terps") er magisk for de etiketter med virkelig hårdt klæbemiddel. Skræl / skrab etiketten af ​​så godt du kan. Så bare en lille mængde på en klud gør underværker. Gnid forsigtigt på og derefter efter et par sekunder, da opløsningsmidlets virkning sparker gnid lidt hårdere ind. Vask derefter godt af i sæbevand.

Jeg havde flere episke tømninger. Nogle af deres etiketter bruger sindssygt kraftigt klæbemiddel. Iblødsætning i varmt vand, skur af rustfrit stål, kogning i en gryde, knivblad ... alt, hvad jeg lavede, var at skubbe klæbemidlet rundt.

Min kæreste, der så min voksende irritation, foreslog roligt, at jeg prøvede at bruge terps fra hendes oliemaling sæt. Tog cirka et minut pr. Flaske:

enter image description here enter image description here enter image description here

Bemærk, at "Terpentinersatz" er tysk for "Terpentine Substitute", som er et andet navn for mineral terpentin. Du kan få det fra enhver hardware- eller kunstforsyningsbutik.

Steve
2013-10-18 00:43:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Efter at have prøvet alt, hvad jeg fandt på internettet og haft forfærdelige resultater, fandt jeg det, der fungerer bedst, er at skrabe det af, mens tørre med en skarp kniv. Skrab indtil næsten alt er væk. Våd det derefter lidt, og brug en af ​​de grønne skrubbelægninger (eller noget, der ikke skraber glas) for at få den sidste lille smule.

Advarsel, skarpe knive er ... skarpe og derfor farligt

En ting, jeg lærte, er, at nogle kemiske opløsningsmidler faktisk kan integreres i glasset og få din vin til at gå dårligt for evigt mere. For eksempel plejede et gammelt trick at lægge en koks i en dåse benzin natten over. Den næste dag ville det se fint ud, det ville stadig have karbination, men det smagte forfærdeligt! Og ja, dette er en glas koksflaske, så hvorfor påvirker det ikke din vin / øl. For ikke at nævne, at disse kemikalier normalt går ind i flasken, når de gennemblødes. Ikke godt.

user8086
2014-08-13 17:15:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

bomuldsuld og benzen. bare husk at benzen er meget brandfarligt, så vær forsigtig. Jeg har en flaske benzen i huset, i campingvognen og på arbejde. endda ren tavle!

Jeg håber, du mener "benzin", et almindeligt opløsningsmiddel, også kendt som "petroleumsether". Benzen med "e" er et farligt kræftfremkaldende middel. Jeg vil ikke bruge det overalt i nærheden af ​​drikkevarebeholdere.
gorkem
2015-06-03 15:42:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg prøvede ikke dette på en ølflaske (måske i aften), men generelt når jeg vil skrælle et klistermærke af, varmer jeg bare klistermærket med en hårtørrer. Så skræller det bare af.

REDIGERING: Jeg prøvede dette for et par dage siden, det fungerede ikke.

Shiny
2015-08-30 02:06:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Med en rigtig klæbrig etiket skrabede jeg så meget af mig som muligt og prøvede både ammoniak og neglelakfjerner, ikke på samme tid! Min stemme går til neglelakfjerner. det så ud til at virke mere effektivt. Dør den på og lad den sidde i et minut for at opløse limen. Det er under alle omstændigheder et albue-fedtprojekt.Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 2.0-licens, den distribueres under.
Loading...