Spørgsmål:
Ændrer du smag under aftapning?
jlbelmonte
2011-09-14 08:25:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Næsten to uger siden bryggedag, hydrometer med samme læsning hver dag, så jeg antager søndag at aftappes.

Jeg har prøvet lidt af ølen efter at have taget noget ud til måleformål.

Min første batch er en tør brown ale, og jeg bad om ikke for amerikansk hoppy smag, jeg kan ikke lide det meget (jeg er en spanier, der bor i SF, så IPA-aroma gør mig skør xD)

Jeg har bemærket, at ølen er meget bitter, syrlighed er næsten forsvundet.

Hvordan smagerne ændrer sig under ældning i flasken? Er det en måde at gøre denne bitterhed lettere på?

Jeg tror, ​​jeg får det godt med denne øl, men måske forventer mine partnere et malt, sødt resultat.

surhed! der skulle ikke være surhed.
"Sourness" er tvetydig, brewchez. Hvedemalt smager "surt" for mig, men jeg ved nok til ikke at bruge disse ord, når jeg beskriver det til andre bryggerier. Hvis "surheden" i denne øl forsvandt, så er det intet at bekymre sig om og var bare en smag i den grønne øl.
Da jeg læste "syrlighed er næsten forsvundet", tænkte jeg på, at aldringen rensede det sure æble (acetaldehyd) af den 'grønne' øl.
Bare for at tilføje til dette indlæg, at nu prøvede vi ølen, er faktisk virkelig rart. Det endelige resultat var ikke som forventet at tænke i kommercielle øl, men vi nyder det meget :)
En svar:
Northern Brewer Chris
2011-09-14 19:49:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Humlebitterheden aftager noget, når ølen ældes, og glatter også ud til en grad. Jo tørrere ølen er, jo mere vil bitterheden komme igennem, fordi der ikke er meget sødme til at afbalancere bitterheden. Der er ikke meget, du kan gøre med øl på dette tidspunkt andet end muligvis at blande det med en mindre hoppy eller sødere øl inden aftapning.
Hvis du i fremtiden vil mindske bitterheden, bliver du nødt til at reducere mængden af den bitterende humletilsætning (60 minutters tilsætning) eller brug humle med lavere alfa-syre-procentdele. Du kan også øge mængden af ​​krystalmalter, der bruges til at øge det ikke-gærbare sukker. Brug af en mindre dæmpende gærstamme kunne også efterlade ølet sødere i finishen og afbalancere humlebitterheden.Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...