Spørgsmål:
Er min gummy vild gær usædvanlig?
Curt Hagenlocher
2012-02-26 00:31:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Som et eksperiment brygede jeg en batch i gallonstørrelse sidste weekend ved hjælp af noget vildt gær, som jeg havde fanget. Fermentering ser ud til at have forløbet ret normalt, bortset fra at gæren har et noget mærkeligt udseende. Især ser det ud til at være meget gummy. Store stykker af det bevæger sig i begge retninger - fra sedimentet i bunden til kräusen øverst og omvendt - og det begynder at holde sig til stort set alle dele af glasfermentoren.

Er dette usædvanligt? Er det et tegn på lactobacillus eller anden ikke-gæraktivitet?

REDIGER

Historien bag gæren: sidste sommer brugte jeg uvaskede økologiske druer med hvidt mel og vand for at skabe en brødstarter. Jeg har holdt starteren i live siden da; først ved at fodre det hver dag tre gange om dagen. For nylig tilbringer den seks dage ud af syv i køleskabet og får tre fodringer på sin dag ud. Starteren har en temmelig blomsterbuket og smager slet ikke meget surt.

Jeg tog omkring to spiseskefulde af denne starter og satte den i en DME-suppe. Da jeg var i stand til at observere den forventede gæraktivitet, konkluderede jeg, at min "brødgær" var i stand til at gøre pligt som "bryggergær". Da jeg kastede, undgik jeg at inkludere de originale klatter af dej - selvom det naturligvis sandsynligvis er noget mel, der sandsynligvis er opløst i den større mængde væske.

Ved du denne fangede gær, kender du dens gær, og rensede du en kultur af den, så du ved, at du har sat en kolonal organisme?
Flere detaljer tilføjet. Jeg rensede bestemt ikke en kultur af det; det faldt mig ikke op at gøre det. Jeg antager, at dette er en slags "spray et par dråber på agar og se efter forskellige pletter", der dyrker? Jeg har ikke gjort det siden grundskolen ... kunne være sjovt!
Du har næsten helt sikkert fået en tagpose med gær og bakterier på arbejde. Nogle små procentdele af gæren vil være S. Cervisiae. Se [her] (http://www.enologyinternational.com/yeast/wildyeast.html) for lidt info om vinfremstilling med oprindelig gær.
Din vilde gær kan være meget flokkulerende, og de klumper, du ser, er grupper af gærceller. Hvordan lugter / smager det?
Jeg har nu trukket ølen ud af den originale container på en gallon og ind i en ny. Jeg benyttede lejligheden til at lugte og smage, og det virkede ikke bemærkelsesværdigt - lidt mærkeligt bittert, lidt for meget ester, men hverken surt eller ubehageligt. Et par gærkugler blev suget ind i sifonen, og de fortsætter deres ulige rejse op og ned i deres nye hjem. Det, der blev efterladt i fermenteren, så lidt klodset ud, men ellers ikke bemærkelsesværdigt. Den havde ingen af ​​den blanke glans af gæren suspenderet i ølen. Jeg vil sandsynligvis prøve en flaske om to uger og rapportere tilbage.
Noget at rapportere om det bryg?
En svar:
Keith Hoffman
2012-02-29 13:41:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Som Tobias bemærker, har du sandsynligvis en blanding af gær og bakterier. Du har muligvis primært haft gær fra druerne, men da du har avanceret din starter ved hjælp af mel, har du sandsynligvis hentet lactobakterier. og gær.

Wikipedia-siden har et strejf af information om surdejskultur. http://en.wikipedia.org/wiki/Sourdough

I Jeg gætter på, hvad den aktivitet, du observerer, er.

Har du prøvet den gærende øl? Sur? Ikke surt? Meget nysgerrig ...Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...