Spørgsmål:
Sådan iltes urt ordentligt
Brandon
2010-11-28 02:35:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvor meget ilt skal jeg putte i min urt?

Jeg har hørt, at hjemmebryggere har brug for at lufte med en iltsten og enten akvariepumper eller ilt. Er dette sandt, eller ryster min carboy nok til at få ordentlig iltning?

  • Hvor meget ilt er der brug for? Varierer det afhængigt af urten?
  • Hvor effektive er de forskellige metoder?
mulig duplikat af [Wort beluftning på et budget] (http://homebrew.stackexchange.com/questions/2690/wort-aeration-on-a-budget)
Måske, men jeg er ikke bekymret for at klemme øre, men snarere ønsket et mere omfattende svar. Dette spørgsmål vedrører faktisk ikke den nødvendige mængde ilt, bare hvordan man billigt får det til urt.
Fire svar:
Brandon
2010-11-29 05:34:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Så det viser sig:

Den korrekte mængde ilt opløst i urte er 8-10 ppm .

Rystelse stærk > giver normalt omkring 4 ppm . Det er muligt at opnå så meget som 8 ppm med masser af plads og masser af kraftig rysten. Som et eksempel kan 5 minutters rystelse af en 1.077 urt kun opnå 2,7 ppm. Sifonsprøjter vil være i samme område.

Luft med en iltsten kan også kun nå 8 ppm uanset hvor lang tid sten er i urten.

Oxygen med en iltsten Ved hjælp af en .5-mikron sten og en strømningshastighed på 1 L O2 / min har du brug for omkring 60 sekunder for at få 9 ppm, som vist:

30 sekunder ren O2 5,12 ppm
60 sekunder ren O2 9,20 ppm
120 sekunder ren O2 14,08 ppm

Ved iltning af en højere -gravity wort, du har brug for højere iltniveauer - nogenlunde proportional med mængden af ​​gær. Det anbefales dog normalt at reoxygenere, efter at gæren har tid til en celledeling. Dette vil resultere i en øl med renere smag. Hvis du ønsker, at din øl skal have flere bismag (specifikt acetaldehyd og diacetyl), så er en anden dosis ilt kontraproduktiv.

Det ser ud til, at jeg har brug for at tage en tur til dyrebutikken. ..

REDIGER: Husk, at disse værdier også er temperaturafhængige. Jo køligere urten er, jo bedre bliver din ppm beluftning i sidste ende.

Fantastisk spørgsmål og godt svar. Håber du ikke har noget imod min lille tilføjelse til slutningen af ​​det.
Jeg er bestemt enig i, at mætningspunktet stiger, men jeg er ikke sikker på, at opløsningshastigheden varierer meget med temperaturen. Kan du kvantificere din redigering? Eller give en kilde?
Plus, hvor meget variation i temperatur kan du virkelig forvente? Dette er ved 75 ° F - jeg ville ikke forvente, at nogen iltede mere end 5 eller 10 grader køligere.
For fuldstændighed siger Palmer, at ideel iltning er 8-16 ppm (How To Brew, 2006, side 70).
Forøgelse af O2-niveauet over 8 eller 9 ppm vil gøre gæringen lidt hurtigere de første 3 dage, men den endelige tyngdekraft vil ende med det samme.
Imidlertid antyder [denne nye undersøgelse] (http://www.brewangels.com/Beerformation/AerationMethods.pdf) - udført af en science-y homebrewer med adgang til professionelt testudstyr - at vugge din carboy kraftigt i fem minutter er en meget effektiv måde at opnå maksimal iltmætning i urt. Mere effektiv end pumpet luft med eller uden en diffusorsten. De testede ikke ren O2. Indrømmet, jeg har ikke lavet en øl over 1.070, men jeg har aldrig haft et problem med at vippe ikke indføre nok O2 (hvis gæringsstart og dæmpning er nøjagtige guider).
Dette svar har ingen citater. Det ville blive forbedret kraftigt ved citater og en klar erklæring om de forudsatte betingelser (volumen, temperatur, timing for anden iltning, hvis det er gjort).
Jacob
2012-12-08 04:13:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

For at citere fra http://www.wyeastlab.com/hb_oxygenation.cfm:

Det blev konkluderet, at pumpning af trykluft gennem en sten ikke er en effektiv måde at tilvejebringe tilstrækkelige niveauer af DO. Traditionel stænk og omrystning, selvom den er besværlig, er ret effektiv til opløsning af op til 8 ppm ilt. For at øge niveauet af ilt kan carboy-hovedrummet renses med rent ilt inden rystning. Den nemmeste og mest effektive metode forbliver ved at injicere ren ilt gennem en scinteret sten. "

  | Metode | DO ppm | Tid || ----------- ---------------- | ---------- | --------------- || Siphon Spray | 4 ppm | 0 sek. || Sprøjtning & ryster | 8 ppm | 40 sek. || Akvariepumpe m / sten | 8 ppm | 5 min || Ren ilt m / sten | 0-26 ppm | 60 sek (12 ppm) |  kode > 
Dave C
2013-01-23 17:43:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg hælder min urt i en flaske spand og lader den derefter falde frit fra tappen i den gærende spand ca. 2 meter under den. Det er let, og det fungerer godt for mig. Jeg sætter beluftning på "kunst" -siden af ​​brygning i modsætning til "videnskabssiden" b / c. Jeg har ingen idé om, hvordan man beregner O2-dele pr. Million i min øl ...

Jeg så også min kammerat "ryste" sin urt for at lufte den og faldt spanden, låget brækkede, og hans garage var dækket med 5 gallon "gulvøl".

Jeg vil gerne være uenig med dig, men jeg kan ikke LOL, jeg har heller ingen måde at vide, hvor mange O2-dele jeg har i min øl. Jeg har luftet med en malingsblander på en boremaskine for nylig, men ser ingen forskel i ølen ... og jeg gør også den tunge hældningsmetodeCheers!
Jeg var bare nødt til at ty til denne metode, da min urtepumpes strømforsyning blæste, da jeg startede. Jeg har lige frit faldt det fra kedel til gæring et par gange. Ved udgangen var der mere skum end pumpen opnået, så jeg tænker, at jeg forhåbentlig skulle nærme mig 8 ppm.
Jim F
2010-11-30 07:53:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vi bruger en spaghettisil til at lufte ved at løfte og sprøjte, ligesom vores wortkøler bringer temperaturen under 80. Varme væsker holder ikke så meget ilt, så vi venter til slutningen af ​​chillingen. Jim F

En god idé med silen. Jeg skulle have tænkt på det
Det er også godt at bemærke, at beluftning, mens urten er for varm, forårsager oxidation, den bedste temp til luftning er under 80 ° F / 27 ° C. "Luftning af varm urt vil få iltet til at binde sig kemisk til forskellige urteforbindelser. Over tid vil disse forbindelser nedbrydes og frigøre atomilt ilt tilbage i ølen, hvor det kan oxidere fedtsyrerne og alkoholerne og producere bismag og aromaer som våd pap eller sherry. " - Palmer, John J. * Sådan brygger du * s. 71-72
@nevets138 Jeg er klar over, at Palmer er en ølgud, men det lyder ret håndbølget. Hvis ilt danner en kovalent binding til "disse forbindelser" ved højere temperaturer, synes der ikke at være en god termodynamisk begrundelse for, hvorfor disse langsomt frigives som "atom ilt tilbage i ølen". Jeg har ikke noget problem med påstanden om, at det ikke er en god ide at iltes ved høje temperaturer, men min analyse ville være, at det er fordi det bare ikke fungerer. O2 forbliver bare i boblerne, der når overfladen i stedet for at opløses, som det ville være i koldere væske.


Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 2.0-licens, den distribueres under.
Loading...